Şampiyonluk tehlikede!

Barcelona'daki ani düşüş kriz boyutlarına ulaştı. Son olarak evinde Valencia-ya 2-1 yenilen Katalan ekibi, kısa süre öncesine kadar garantilemiş göründüğü şampiyonluğu tehlikeye attı.

NTV Spor 18.04.2016 - 12:46
Şampiyonluk tehlikede!

Barcelona'ya neler oluyor? Bu sezon 39 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan, Messi - Neymar ve Suarez'den oluşan forvet hattıyla rakip tanımayan katalan ekibi, üst üste aldığı yenilgilerle şampiyonluğu tehlikeye soktu.

Nisan ayına en yakın rakibinin 9 puan önünde giren Barcelona, önce Real Madrid; ardından Real Sociedad'a yenildikten sonra, evinde Valencia karşısında da ummadığı bir mağlubiyet aldı. Birçok pozisyona girdiği maçı 2-1 kaybeden Barcelona, böylece 2003'ten bu yana ilk kez üst üste 3 lig maçında sahadan yenik ayrıldı. Katalan ekibi bu süreçte, Atletico Madrid karşısında Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda etti.

Teknik direktör Luis Enrique, Valencia yenilgisi sonrası suları yatıştırmaya çalışıyordu. Yenilmelerine karşın birçok pozisyonu girdiklerini hatırlatan Enrique; "Aslında iyi oynadık. Tek eksik goldü. Artık kredimizi tüketmiş durumdayız. Ligin sonuna kadar kalan tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Takımımın bunu başaracağına inanıyorum" dedi.

Atletico Madrid ve Real Madrid, Barcelona'nın beklenmedik puan kayıplarını çok iyi değerlendirdi. Katalan ekibiyle puanını eşitleyen Atletico, averajla 2. basamakta bulunuyor. El Clasico öncesi şampiyonluğa veda ettiği düşünülen Real Madrid ise bu 2 takımı sadece 1 puan gerilerinden takip ediyor. 
 

 

Sayfa Yükleniyor...