"Yanlış ve ahlak sınırlarını aşan yorumlar..."

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basın karşısına çıktı. Yıldırım'ın hedefinde paralel yapı ile bazı taraftar grupları ve basın vardı.

NTV Spor 18.04.2016 - 14:41
"Yanlış ve ahlak sınırlarını aşan yorumlar..."

Basın toplantısını neden düzenlediği konusunda açıklama yapan Aziz Yıldırım, "Niye konuşmuyorlar diye yazılar yazılıyor. Diğer taraftan da başkanlar, yöneticiler konuşmasın diye ifadeler kullanılıyor. Türkiye'de dün dündür, bugün bugündür politikalar devam ediyor" dedi.

Türkiye'nin iki sorunu olduğunu savunan Aziz Yıldırım, "Biri terör diğeri paralel yapı. Türkiye kötü günlerden geçiyor. O kadar yaygın hale gelmiş ki ne zaman bitecek kimse takip edemiyordur. Terör nedeniyle şehitler geliyor. Bu konular varken spor ve spordaki başarısızlıklarla konuşma hakkımız olmamalı. Bir taraftan insanlar ölüyor. Her gün şehitler veriliyor. Bunlar olmamışcasına televizyondaki yorumcular kendilerince anlatıyorlar. İçiyorlar viskileri, siyasi kişi veya şahısın veya partinin kendini desteklediğini lanse ederek, tırnak içinde söylüyorum 'Böyle bir şey yok.'  Ama böyle lanse ediyorlar. Bazen insanlara aptalca gelen kelimelerle cümlelerle ifade etmeye çalışıyorlar. Oradan ceplerine para doldurup gidip rahatça yatıyorlar. Halbuki diğer tarafta insanlar sorumluluk alarak, bu ülkeye barış ve huzur gelmesi için çalışıyorlar. Bizler de görev aldığımız kulüplerde, diğer kulüpler için de söylüyorum. Bu kulüpler için destek olmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunları görünce bir de bizim yaşadığımız şartlara bakınca çelişki olduğunu görüyor insan" ifadelerini kullandı. 

"YORUM KAMUOYUNUN"
Basında çıkan bazı haberlere tepki gösteren Yıldırım şöyle devam etti; "Başka şeyler konuşacaktım. Galatasaray'ın futbolcusu Beşiktaşlı oyuncuya telefon açmış, şimdi ne diyeceksiniz diye soracaksınız. Bunları aşmanız lazım. Galatasaray Kulübü büyük camiadır. Beşiktaş maçı gelince onlar da onunla ilgili görüşlerini beyan ederler. Biz yenileceğiz derler mi? Yenilelim derler mi? Ama 5-6 hafta var, Galatasaray bizim maçta böyle oldu. Beşiktaş'a kolaylık sağlayacaklar diyorlar. Böyle bir şey olmaz. Sivas-Beşiktaş maçında hakem Halis Özkahya hem şampiyonluğu hem de küme düşmeyi etkiliyor. Yorum kamuoyunun.

En önemli konu terörle ilgilidir. Devletin alacağı her türlü kararda bize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Paralel yapı da aynı şekilde. Terör kadar paralel yapının da bu ülke için tehlike olduğunu söylüyorum. Askeri ve sivil ihtilal var. Askeri ihtilalleri 3-5 senede gelen baskılarla gönderirsiniz. Ama sivil ihtilalleri gönderemezsiniz. Bugüne kadar bu sivil hareketin, bir başbakanı, bakanları, müsteşarları, devlet kuruluşlarında kimler olduğunun belirlenmesi lazım. Bunların tespit edilerek deklare edilmesi lazım. El birliğiyle bunlarla mücadele için çalışmamız lazım."

"YANLIŞ VE AHLAK SINIRLARINI AŞAN YORUMLAR"
Bazı konularda sezon sonunda konuşacağını kaydeden Aziz Yıldırım, "Diğer bütün konuları konuşmayacağım. Lig sonunda konuşacağım. Hocanın mukavelesi var. Süresi geldiğinde oturur konuşuruz, gerek görürsek devam ederiz. Terraneo ile neden ayrılık yaşadık? Lig bitince anlatırız. Kulüple ilgili, futbolcularla ilgili bir değerlendirme varsa bunların hepsini sezon sonunda değerlendiririz. Açıkça da konuşurum. Kimseden hiç çekinmem. Hele basından hiç çekinmem, bunu bilsinler. Yalnış ve bazen ahlak sınırlarını aşan yorumlar görüyoruz" diye konuştu. 

"ŞAMPİYON SON MAÇTA BELLİ OLACAK"
Futbol takımına şampiyonluk yolunda inancını dile getiren Yıldırım, "Futbol takımımıza güveniyorum. 5 maç var. Alacak 15 puan var ve arada 5 puan var. Bundan 3 hafta önce İspanya'da Barcelona 9 puan öndeydi. Real Madrid, Barcelona'yı yendi. 6 puana düştü. Dün akşam 76-76 Barcelona, Atletico, 75 Real Madrid. Ne olacağı belli değil. Aynı şey bizde de olabilir. Bizde olmaması için bir neden yok. Biz oyunculara inanıyoruz. Heyete de kendimize de inanıyoruz. Fenerbahçe taraftarına da inanıyoruz. Ümitliyiz, ümidimizi kesmedik. Son maçta şampiyonun belli olacağına inanıyorum." sözleriyle şampiyonluğa olan inancını vurguladı. 

YILDIRIM'DAN TARAFTAR GRUPLARINA
Bazı taraftar gruplarını hedef alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı, "UNIFEB, 1907 Derneği'nin bir yan kuruluşu olarak kurulmuş. Ama dün utandım. Kurucularından biri de benim. Bunları çağırdık, bu kulübe destek olun dedik. Hatta gelin burada çalışın. Size de para ödeyelim. Maaş ödeyelim. Bu maaşlardan bir kısmını üye olmak için harcayın, bir kısmını da harçlık yapın" dedik. Bir tane üye olan olmadı. Fenerbahçe'yi seviyorlar. Yok canım ya!.. 1907 Derneği destek oluyor, kombine alıyorlar. Şimdi 1907 Derneği'yle konuşacağım. Ya bunlarla ilişkiyi kessinler ya da top yekün karşıma alırım. Fenerbahçe yöneticisine veya oyuncusu aleyhine tezahürat yapamazlar. Bunlara hakları yok. Fenerbahçe yönetimi  ne yapmış. Bütün sporcuları transfer etmiş. Fenerbahçe Spor Kulübü yokluklar içerisinde amatör bütün branşlarda Avrupa'da final-four'a çıkmış. Yok efendim, 'Basketbol takımı şampiyon olacak' diyecekmişim. Olmayabilir. Olacak diye bir garanti mi var. Real Madrid maçlarını oynuyorlar. Hepimizi gururlandırdılar. Şampiyon olsalar ne olur olmasa ne olur?

"BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY 14'ER YIL ŞAMPİYON OLAMADI"
Beşiktaş, 7-8 senedir şampiyon olamıyor. Beşiktaş ve Galatasaray geçmişlerinde 14'er yıl şampiyon olamadı. Biz 85'li yıllarda 7-8 sene şampiyon olamadık. Fenerbahçe büyüklüğünden bir şey mi kaybetti? Fenerbahçe 2 sene önce şampiyondu. Rize'ye kadar, 4-0'lık galibiyet aldık. Çıkışa geçtik. Araba kurşunlandı. Terör var. Terör olduğu zaman ne yapıyorsunuz. İstanbul'da bomba patlayacak diyorlar, kulaktan kulağa yayılıyor. Hiçbiriniz sokağa çıkmıyorsunuz. Bir AVM'ye gittim, meydanda her gün 1 kişi geçerken 20 kişi yoktu. İnsanlar canından korkuyor. Rize'de otobüse kurşun atıldı. Oradaki insanlar canlarından korkmadı mı? Ondan sonra futbolu bıraktılar. Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı. O olayların üzerinden 1 sene geçmesine rağmen nedeni ortaya çıkarıldı mı? Hayır. Ama oyuncular o travmayı yaşıyorlar. O oyuncular onu hala hissediyor. Bu sene Galatasaray maçından önce yine terör 2 saat kala maçı seyircisiz oynayacağız dediler. Yanlış yaparsınız dedik. 'Teröre teslim olursunuz, ondan sonra bütün maçları seyircisiz oynarsınız' dedik. Yönetim olarak aklı selim davrandık. Hayır erteleyin dedik. Maç seyircili oynansın dedik. Seyircisiz oynansaydı, Galatasaray maddi kayıp yaşayacaktı. Belki biz avantaj sağlayacaktık; ama Türkiye terör belasına kendini feda etmemiş oldu. Şu anda oyuncuların çoğunun terörden dolayı kendileri veremediklerini biliyorum, hissediyorum. Terör kolay değil. Hele bir de Avrupalı için korku ve düşüş başlıyor.

BASIN VE YORUMCULARA SERT TEPKİ
Takıma yönelik çıkan eleştirilerden dolayı basına ve yorumculara sert tepki gösteren Aziz Yıldırım, "Ama bizim ahkam kesen televizyoncular akşam oturup vurup abalıya vurun abalıya. Okur yazar olmayan adamlar Türk futbolunu idare ediyorlar. Galatasaray'ı asıp kesiyorlar. Sizin ne hakkınız var? Başkanı değişsin, o olsun bu olsun. Bunların genel kurulu delegesi yok mu? Delegelere hakaret ediyorsunuz. Bu camiaların içinde aklı selim insanlar yok mu? Sana mı kaldı, kardeşim? Onun programında çıkıp konuşan o yöneticileri de kınıyorum. hepsini tanıyorum, bazıları benim iyi arkadaşım. Ayıp, böyle bir adama alet oluyorsunuz. Koskoca Galatasaray'ı salata gibi kesip doğruyorlar. Kimsiniz siz? Aynısını bizim için de söylüyor. Sen kimsin? Paralelcilerin en iyi arkadaşısınız siz. Bugün çıkarsanız o günkü tapeleri, o konuşmaları. Bakın kim kimle ne kadar konuşmuş? Çıkarsınlar kamuoyuna versinler" açıklamalarını yaptı.

"STATTLARDA MİLLİ MAÇ OYNAYAMIYORUZ"
Adana Demirspor-Denizlispor maçını örnek gösteren Yıldırım basına tepkiye devam etti ve şu ifadeleri kullandı, "Maç 70'inci dakika. Denizlispor 1-0 galip. Adana Demirspor içeride şampiyonluğa gidiyor. Biri düşmüş. Seyirci dönmüş Adana Demirspor aleyhine tezahürat yapıyor. Bunlar sizin eseriniz. Siz spordan konuşmuyorsunuz ki. Avrupa'da küme düşen takımın maçına 60 bin kişi geliyor alkışlıyor. Orada sizin gibi zihniyet yok ki. Akşam alıp sporcuyu vuran. İyi bir şey söylediği zaman alıp son dakika dakika söyleyip karalamak. Onları kötü anlamda kullanmak. Avrupa'da böyle bir zihniyet yok.

Oturup herkesi eleştiriyorlar. Bu kulübe antrenör olduğunda gözyaşı döktüğüm insanlar ne biçim yorum yapıyor. Ey insaf ya. Biz de kızıyoruz. Ama biraz da insanca bakalım. Olaylara ya dolu ya da boşundan bakıyorsunuz. İki taraftan bakın. Bu şekilde Türk sporu hiçbir şekilde ileri gitmez. Bir kere en ayıp şey, statlarda milli maç oynayamıyoruz. Bunu bu hale getiren kimdir? Bir şey olunca hemen 'Başkanlar, başkanlar.' Hayır medyadır. Taraf oldunuz. Türkiye'de milli maç oynayamıyoruz. Konya'da küfür etmiyorlar diyorlar. Son maçta aleyhte bizim oyunculara tezahüratta bulundular. Konya başkanı üzüldü. Eğer Konyaspor bu seneki gibi iyi gitmesin, seyirci başlar küfüre. Bizde kültür yok. Televizyonda yorumcular bunları anlatacak. Beni ona, onu ona kırdırmak için, yorumlar ve konuşmalar yapılıyor.

Diego diye diye Diego'ya bağırttınız. Van Persie diye diye, van Persie'ye bağırttınız. Nani diye diye Nani'ye bağırttınız. Bu oyuncuların her birisi gelmişte bunları görme şansınız var mıydı? Bunlar Türkiye'ye gelmiş. Başarısız olmuş olabilirler. Gomez, Fiorentina'da hiçbir şey oynayamadı. 20 milyon Euro'lara almışlardı. Ellerinden göndermek için kurtulmak için uğraştılar. Gayet güzel oynadı. Niye böyleyiz toplum olarak, çözemiyorum."

 

Sayfa Yükleniyor...