"Ersun Yanal bu kulüpten içeri giremez"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında sarı-lacivertli kulüpteki gündemi değerlendirirken tribünlerde Ersun Yanal isminin anılmasına tepki gösterdi.

NTV Spor 18.04.2016 - 14:47
"Ersun Yanal bu kulüpten içeri giremez"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, taraftarın Mersin İdman Yurdu maçında takımı protesto etmesine tepki gösterdi. Şampiyonluk şanslarının hala devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, Ersun Yanal'ın ise kendisi görevde olduğu sürece takımın başına geçemeyeceğini söyledi.

"İÇERİYE EL UZATANLAR VAR"
Mersin İdman Yurdu maçında taraftarların yuhlamalarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; "Dün Ersun Yanal Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Organize edildi. Bunun sonucunu dün gördük. Akşam herkes arıyor. GFB veya UNIFEB diyor ki biz bağırmadık. Kim bağırdı? İçeriye el uzatanlar var. Siyaset adına el uzatanlar var, bilet verip organize edenler var. Otobüs tutup organize edenler var. Bir dahaki sene kombine kartı vermek üzere söz verip, oyunculardan başlayarak yönetim aleyhine tezahürat yaptıranlar var. Bunların hepsini dün akşam oturdum, bütün kameraları seyrettim, herkesi gördüm. Tribünlere 1 yıldır karışmadım. Aziz Yıldırım'a istediğiniz gibi bağırın. Hiç problem değil. 18 senedir alışkınım. 10 sene önce top havadaydı, Mahmut Uslu'nun söylediği gibi istifa diye bağırdılar. Top gitti gol oldu. Gol olmadan istifa diye bağırdılar. Bunlara alışkınız. Çünkü rant çeteleri ve siyasi rant var. Bunlarla ilgili çalışmaya başladık. Elebaşları emniyete bildirdik. Sonuna kadar takip edeceğim. Tribünlere alkollü gelmeyi yasaklayacağım. Dışarıda cinayet oluyor. Bu cinayetler yarın büyüyecek. Bir yara veya darbe alınmasıyla bunlar uyarılmaz. Bu gruplar içerisinde rant mücadelesi var. Lütfen insanların başına bir şey gelmeden tedbir alın. Bunların elebaşlarını tribünlerden gönderin. Yalnız bizim değil diğer kulüplerde de bunu sağlayın. Bunlar 10 senede 20 senede geçse bu kulüplerin karşısında çıban başı olarak kalacaklardır. Bazıları okur yazar. Ama rantın nasıl kazanılacağını iyi biliyorlar. Bunlar rant peşindeler" dedi.

"ERSUN YANAL BU KÜLÜPTEN İÇERİ GİREMEZ"
Takımın eski teknik direktörü Ersun Yanal'a yönelik sert sözler sarf eden Yıldırım; "Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı? Lig TV'de Şansal Bey söyleyerek, oradan bir yangınla, en son kendisi söylüyor ki "Fenerbahçe'den kendim ayrılıyorum. Onun için Fenerbahçe kapıları açık" diyor. Bir taraftan da Aziz Yıldırım'la konuştu, görüşüyor diye yayın yapıyor. Ben Ersun Yanal'la ne görüştüm ne de konuştum. Ben olduğum sürece Ersun Yanal bu kulübe gelemez. Bu tribünler böyle yapaarlarsa beni kızdırırlarsa 10 sene daha gitmem. Her hesabı kongreye veririm. Ama bak aday olurum. Aday olursam da seçilirim. Onun için benimle uğraşmasınlar." şeklinde konuştu.

"SENİ BİZ GÖNDERDİK"
"TRABZON'A GİTTİ TEK KELİME KONUŞMADI"
Ersun Yanal'ın geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarına tepki gösteren Yıldırım, ""Ersun Yanal'ı antrenör yaptık. Arkadaşlarla konuştuk, tercih yapacaktık ve yaptık. Güzel. Diyor ki "Fenerbahçe'den ben ayrıldım" diyor. Ya biz seni gönderdik. Beni daha fazla konuşturma. Öyle, oraya bilgisayarlarla yazarak çizerek bu işler olmuyor. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığımız sene ki, yaptığımız diyorum, kendisi yalnız yapmadı. Oyuncular, yöneticiler, biz yöneticiler olarak paralar bulduk, her şeyi yerine getirdik. Onlar da sahada mücadele ettiler, kendisi de onların başında bunu yaptı. Ersun Yanal'ı başa getirdiğimde, bu tribünler 'Aykut Kocaman' diye bağırıyordu. Bizden sonra Trabzon'a gitti, şike yaptı mı yapmadı mı diye tek kelime konuşamadı. Burada, 'Fenerbahçe şike yapmadı' diyordu. Orada neden söyleyemiyorsun? Orada da çık de ki Fenerbahçe şike yapmadı." ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal'ın şampiyonluktaki performansını üstü kapalı eleştiren Aziz Yıldırım şöyle devam etti; "İkinci devre bitiyor. Şu anda 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe çok iyi oynadı dediğimizde Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın puanları 54'lerde. İkisi de çok kötü bir sezon geçirdiler. Bizden geride kaldılar. Ama ilk devre biterken Karabük'e gidiyoruz. 2-1 yeniliyoruz, 4-5 gol olacak maç o şekilde bitiyor. Bütün basın tenkitleriyle geliyoruz. Değerli basın mensupları yazılar yazıyorlar ve Ersun Yanal'ı tenkit ediyorlar.

Bunlar yazıldığında Fenerbahçe 10 puan ilerdeydi. Eskişehir ve Sivas'a yenildi fark 4 puana indi. Galatasaray, Antalya ile berabere kalmasa 2 puana düşüyor. Galatasaray'a gidip 1-0 yenildik ve bizim önümüze geçiyordu. O maçtan sonra futbolcuları Faruk Ilgaz'da topladım. Onlarla toplantı yaptık. Konuşma yaptık, hep beraber sorunları konuştuk. Sonra Trabzon'a gittik, 1-0 öne geçtik, maç yarıda kaldı. Yükseliş trendi başladı, 75 puanla şampiyon olduk. 2006'da 80 puanla şampiyonluğu kaybettik. Ersun Yanal'ı fazla tribünlerin içine mikrop gibi sokup şey yapmayın, beni de bu konuda daha fazla konuşturmayın."

"AHLAKLI OLAN İNSANLAR BU KULÜPTE ÇALIŞABİLİR"
Ersun Yanal'ın kulüpten neden ayrıldığını herkesin bildiğini kaydeden Aziz Yıldırım, "Bunu hepiniz biliyorsunuz, kamuoyu da biliyor. Ahlaklı olan insanlar ancak bu kulüpte çalışabilirler. Ahlaklı olmayanlar çalışamazlar ve ben gidene kadar da gelemez. Konuşma dahi yapmam. Fenerbahçeliyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti. Galatasaray ile flört etmeyecekti. Oturup bekleyecekti. Zaman gelecekti Fenerbahçe'nin yeni heyetleri, yeni başkanları onunla görüşürlerdi. Ama benden sonra bu görüşmeler olursa gücümün yettiği kadar tepki koyacağımı kamuoyu bilsin. Böyle saçmalık yok. 5 maç daha var. 5 puan gerideyiz. Tribünlerde bu sesleri yükseltenlere söylüyorum. Siyasete yakınız diyenler, siyaseti gidip kandırıp şöyle böyle yapacağız diyorlar. Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız. Ben istesem yıkamazsınız. Bilet veriyorlar, otobüs kaldırıyorlar. Galatasaray maçından sonra Samandıra'ya siyah bir Mercedes gidiyor. Tespit etmeye çalışıyoruz, Ersun Yanal lehine bağırın diyor. Talimat verip ayrılıyorlar. hepsini tespit edeceğiz. Emniyet'e de bütün konuları, savcılara vereceğim. Artık kanun ne yapacaksa yapsın." diyerek Fenerbahçe'nin eski teknik direktörüne yönelik sert ifadeler kullandı.

Sayfa Yükleniyor...