Galatasaray nasıl şampiyon olur, kaç puanla? Şampiyonlukta ikili averaj mı, genel averaja mı bakılıyor?

Trendyol Süper Lig’de 36. hafta maçları bugün aynı saatte oynandı. Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 3-2 mağlup etti ve şampiyonluk için bir engeli daha aştı. Sarı-Kırmızılılar bu sezon ligde oynadığı 36 mücadelede 99 puan topladı ve lider durumda bulunuyor. Galatasaray’ın en yakın takipçisi Fenerbahçe ise 93 puanla zirve takibini sürdürüyor. Peki Galatasaray nasıl şampiyon olur? Galatasaray’ın hangi maçları kaldı? İşte, sarı-kırmızılıların şampiyonluk ihtimalleri…

Haber Merkezi - NTV Spor 12.05.2024 - 21:44
Son Güncelleme: 12.05.2024 - 21:45
Galatasaray nasıl şampiyon olur, kaç puanla? Şampiyonlukta ikili averaj mı, genel averaja mı bakılıyor?

Sezonun sona ermesine kısa bir zaman kala Galatasaray’da şampiyonluk sesleri daha yüksek çıkmaya başladı. Fenerbahçe ile olan 6 puanlık farkı koruyan sarı-kırmızılılar, Fatih Karagümrük'ü yenerek gözünü derbiye çevirdi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ise önümüzdeki hafta oynanacak. Galatasaray, 65 sezonu geride kalan Süper Lig’de 24. kez kupaya uzanmanın hesaplarını yapıyor. Galatasaray iki şampiyonluk daha kazandığı takdirde beş yıldıza sahip olacak. Peki Galatasaray nasıl şampiyon olur? İşte Galatasaray’ın şampiyonluk senaryoları…

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fatih Karagümrük'ü deplasmanda 3-2 mağlup eden Galatasaray'a, Fenerbahçe derbisinde 1 puan dahi şampiyonluğu ilan etmek için yetecek.

Galatasaray'ın sahasında derbide Fenerbahçe'ye yenilmesi halinde ise şampiyonluk yarışı son haftaya kalacak.

SÜPER LİG’DE ŞAMPİYONLUKTA İKİLİ AVERAJ MI, GENEL AVERAJA MI BAKILIYOR?

Süper Lig'de ikili averaj sistemi kullanılmaya devam ediyor. Taraflar arasında puan eşitliği durumunda ilk olarak takımlar arasında oynanan maçlardaki sonuçlar dikkate alınıyor ve ikili averaj hesaplanıyor.

Eğer bu maçlarda da puan ve gol averajı eşit ise, genel averaja bakılır. Eğer tüm bu hesaplamalar sonucunda hala bir üstünlük sağlanamazsa, daha fazla gol atan takım üstün sayılır. Tüm bu adımlar sonuç vermezse, Türkiye Federasyonu'nun (TFF) belirlediği diğer kriterler devreye girer.

GALATASARAY’IN KALAN MAÇLARI

37. HAFTA GALATASARAY - FENERBAHÇE

38. HAFTA (SON) KONYASPOR - GALATASARAY

Sayfa Yükleniyor...