Her şey bir anda değişti!

Barcelona'daki ani düşüşün sebebleri aranıyor. Kısa süre öncesine kadar şampiyonluğu garantilemiş görünen Katalan ekibi, 13 yıl aradan sonra ilk kez üst üste 3 maç kaybetti. Bu süreçte Messi - Neymar - Suarez üçlüsü de kötü bir dönemden geçiyor.

NTV Spor 19.04.2016 - 15:14
Her şey bir anda değişti!

Barcelona, 16 Mart'ta Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal-i 3-1 yenerken,, Ada'nın en etkin yorumcularından biri haline gelen eski ingiliz futbolcu Gary Lineker; "Barcelona'nın oynadığı futbol tam bir görsel şölen... Şu anda bu güzel oyunun tarihindeki en iyi takımı izliyoruz" mesajını paylaşmıştı...

O dönemde Lineker'in bu görüşleri geniş kesimler tarafından paylaşılıyordu... Messi - Neymar - Suarez üçlüsünün öncülüğünde rakip tanımayan; yenilgiyi unutan Barcelona, üst üste 2. sezonda da, Şampiyonlar Ligi - La Liga ve Kral Kupası şampiyonluğuna koşuyordu. Ancak 1 ay içinde herşey dramatik olarak değişti. Lineker'in; "Futbol tarihinin en iyi takımı" olarak nitelendirdiği Barcelona, artık Şampiyonlar Ligi'nde yok; La Liga'da da kısa süre öncesine kadar garanti görünen şampiyonluğu tehlikeye atmış durumda.

Peki ne oldu da; 13 yıl sonra ilk kez üst üste 3. maç kaybeden Barcelona bir türlü kazanamamaya başladı. Menajer Luis Enrique'ye göre şans yanlarında değil. Katalan basını da bu görüşü paylaşıyor. "Mundo Deportivo" gazetesinin son Valencia maçı sonrası attığı "Büyük Haksızlık" manşeti de bunu doğrular nitelikte.

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynanan rövanş maçında, son dakika içinde verilmeyen penaltı, Valencia karşısında Rakitiç'in kendi kalesine attığı şanssız gol, kaçan çok sayıda pozisyon, Enrique ile Katalan basınını doğrular nitelikte. Ancak tüm bu yaşananları sadece kötü talih ile açıklamak pek de mümkün görünmüyor.

Barcelona'nın krizi girdiği süreç ile takımı bambaşka bir seviyeye taşıyan Messi - Suarez - Neymar üçlüsünün düşüşü aynı döneme denk geliyor. Bu 3 oyuncu sanki aralarındaki telepatiyi kaybetmiş görünüyor.  Örneğin Devler Ligi'nde Atletico ile oynanan rövanş maçında, Messi 90 dakika boyunca Suarez'e tek bir isabetli pas atamadı. Neymar'a ise sadece 1 isabetli pas verebildi. Bu 3 oyuncu arasındaki uyumun gizemli şekilde aniden ortadan kalkmasıyla, Katalan ekibinin kusursuz işleyen düzeni de bozulmuş görünüyor.

Bu durumun nedenlerinden birinin yorgunluk olabileceği düşünülüyor. Zira Barcelona'daki düşüş, milli maç arasından sonra başladı. Barcelona bu sezon şu ana kadar 56 maç oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Bayern Münih ise sadece 45 maç yapmış durumda.

Durum her ne kadar içaçıcı görünmese de, en azından fikstür Barcelona'dan yana. Halen averajla liderlik koltuğunda oturan Katalan ekibi, Lig'de kalan tüm maçlarını alt sıralardaki ekiplerle oynayacak. Bakalım Barcelona, krizi atlatmayı başarabilece mi?

Sayfa Yükleniyor...