Galatasaray finale kalırsa Muslera yok!

26 Mayıs'ta Antalya’da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde yer almak için yarı final ilk maçlarını deplasmanda üçer gol atarak kazanan Fenerbahçe ve Galatasaray büyük avantaj elde etti. Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıkması halinde kaleci Fernando Muslera’yı oynatamama tehlikesi doğdu. Zira Muslera’nın finalden önce Uruguay Milli Takımı’na katılma olasılığı bulunuyor.

NTV Spor 21.04.2016 - 15:42
Galatasaray finale kalırsa Muslera yok!

Ziraat Türkiye Kupası finaline 26 Mayıs'ta Antalya ev sahipliği yapacak...

Rakiplerini deplasmanda 3'er gol atarak yenen Fenerbahçe ve Galatasaray, kupada final oynamak için büyük avantaj elde etmiş durumda. Takımların kadrolarında yer alan milli futbolcuların durumu ise merak konusu.

Türkiye, 22 Mayıs'ta İngiltere ile bir hazırlık maçı oynayacak. A Milli Takım'a kupa finalinde oynayacak takımlardan futbolcu alınmayacağı daha önce açıklanmıştı. Ancak milli takımlarında oynayan yabancı oyuncuların durumu karışık. FIFA talimatlarına göre kulüpler, oyuncularını büyük şampiyonalar için turnuvanın başladığı haftadan bir önceki haftanın pazartesi günü milli takımlarına göndermek zorunda. Bu da 3 Haziran'da başlayacak Copa America için Galatasaray kalecisi Muslera'nın en geç 23 Mayıs'ta milli takıma gitmesi gerekeceği anlamına geliyor. Bu durumda Uruguaylı kaleci, milli takıma çağrılması durumunda olası Türkiye Kupası finalinde forma giyemeyecek.

Hazırlık maçlarının da finale çıkmaları halinde Galatasaray ve Fenerbahçeli oyuncuları etkileme ihtimali bulunuyor. Kadlec, Denayer, Podolski, Bruno Alves, Nani ve Meireles gibi oyuncuların 26-28 ve 29 Mayıs'ta hazırlık maçları bulunuyor. Kulüplerin bu oyuncuları hazırlık maçları için göndermeme hakkı var. Ancak kulüplerin Euro-2016'da forma giymek için gitmek isteyen oyuncuları tutmaları çok da kolay görünmüyor.

Sayfa Yükleniyor...