FA Cup'ta yarı final zamanı

Futbol tarihinin en köklü organizasyonu İngiltere Federasyon Kupası'nda, gözler Wembley Stadı’nın ev sahipliği yapacağı yarı finallere çevrildi. Finalde mücadele edebilmek için Manchester United ile Everton ve Crystal Palace ile Watford karşı karşıya gelecek. Yarı final maçları canlı yayınlarla NTV Spor ekranlarından sporseverlere ulaşacak.

NTV Spor 22.04.2016 - 12:58
FA Cup'ta yarı final zamanı

İngiltere Federasyon Kupası'nda Wembley zamanı geldi...

Futbol tarihinin en köklü organizasyonunda final bileti almak isteyen 4 takım Wembley'de kozlarını paylaşacak. İlk yarı final maçında Manchester United ile Everton karşı karşıya gelecek.

2 takımın menajeri de büyük bir baskı altında maça çıkacak. Zira hem Louis van Gaal hem de Roberto Martinez'in görevlerini kaybetme olasılıkları bulunuyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne grup sürecinde veda eden Premier Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan United, 2004'ten bu yana ilk kez Federasyon Kupası'nı kazanmayı hedefliyor. Ancak şampiyonluk halinde dahi van Gaal'in görevinde kalıp kalmayacağı belirsiz. Zira İngiliz basını, gelecek sezon takımın Jose Mourinho'ya emanet edileceğini yazıyor.

Everton Menajeri Roberto Martinez ise çok daha büyük bir baskı altında. Bu sezon beklentilerin çok altında kalan Everton'ın son Merseyside derbisinde ezeli rakibi Liverpool'a 4-0 yenilmesi İspanyol menajeri çok zor durumda bıraktı.

Takımın Federasyon Kupası'nda şampiyonluk olamaması halinde Martinez'in görevine son verilmesi bekleniyor. Bakalım 2013 yılında Wigan Athletic ile Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşayan Martinez, bunu Everton ile de başarabilecek mi?

Diğer yarı final maçında Crystal Palace ile Watford karşı karşıya gelecek. Alan Pardew yönetiminde sezona çok iyi başlayan Crystal Palace, yılbaşından sonra büyük bir düşüşe geçti. Bir ara Şampiyonlar Ligi potasına dahi giren takım, son 18 maçında sadece 1 galibiyet alabildi. Crystal Palace buna karşın sezon başında topladığı puanlar sayesinde halen düşme potasının 9 puan üzerinde bulunuyor.

Premier Lig'e bu sezon yükselen Watford ise Kike Sanchez Flores yönetiminde birçok kişiyi şaşırttı.kümede kalma mücadelesi vermesi beklenen takım, sağlam savunması ve özellikle ligin ilk yarısında çok başarılı olan forvetteki Ighalo- Deeney ikilisi ile rahat şekilde ligin orta sıralarında bulunuyor. Yarı final öncesi son 2 yılın şampiyonu Arsenal'i elemeyi başaran Watford'ın Federasyon Kupası'nda neler yapacağı merakla bekleniyor.

YAYIN AKIŞI
Cumartesi:

19:15 Everton-Manchester United | NTV Spor | Canlı

Pazar:
18:00 Crystal Palace – Watford | NTV Spor | Canlı

 

Sayfa Yükleniyor...