Günaydın Paşam!

Ligde tarihinin en başarısız sezonlarından birini geçiren Galatasaray galibiyeti hatırladı; Türk Telekom Arena'da Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup edip 7 hafta sonra kazandı. Puanını 44'e yükselten sarı-kırmızılıların gollerini Bilal Kısa, Podolski (2) ve Selçuk İnan kaydetti. Ligde üst üste ikinci yenilgisini alan Kasımpaşa'nın tek sayısı ise Oscar Scarione'den geldi

NTV Spor 24.04.2016 - 17:56
Günaydın Paşam!

Galatasaray için kupa ve lig diye bir ayrım oluştu. Şunu söylemek lazım. Kupadaki performans da harika değil ama en azından sonuç alıcı. Ligde görüntü feci. Kasımpaşa da dalgalı bir sezon yaşıyor ama UEFA Avrupa Ligi takibini sürdürüyor. Ama eksikler yüzünden Veysel stoper oynuyordu bu maçta.

Kasımpaşa daha fazla hakimdi topa ilk bölümde. 6. dakikada Koita'nın sağdan getirdiği topta vuruş uzak köşeye yöneldi. Ama dışarıya gitti. 13'te Galatasaray soldan serbest atış kazandı. Selçuk'un ortasında Bilal, Veysel içeren savunmanın arasında kafayı vurdu: 1-0. Daha Kasımpaşa golün şokunu yaşarken bu kez Podolski solda kendine has bir şekilde önünü açıp bazukayı gönderdi. Uzak direkten geri geldi top.

Sonrasında yeniden topa sahip olmaya başlayan Kasımpaşa 21'de Scarione ile gol yaklaştı. Aşırtma dışarı gitti. 29'da geniş alan bulan Kasımpaşa, Castro ile geldi. Onun pasında Scarione, Muslera'yı avladı: 1-1. 39'da Del Valle'nin şık hareketlerinin sonu ceza alanı içinden sert bir şut oldu. Muslera iyi çıkardı. 45+2'de Olcan soldan ortaladı. Semih uzak direkte bomboş kötü bir kafa vurdu. İlk yarı 1-1 sona erdi.

49'da Del Valle soldan ortaladı. Uzak direkte Scarione boş kaleye vuramadı. 61 Eren, topla boş alan buldu. Ceza alanına yaklaştı. Ama vuruşu cılızdı. 63'te yine bir serbest vuruş. Kasımpaşa savunmasında Koita'dan seken topu Podolski ağlara gönderdi: 2-1. 68'de Linnes sağdan geldi. Ortasında Umut boş durumda vurdu. Ramazan başarılıydı. 70'te Selçuk'un sol çaprazdan net vuruşu köşeden ağlara gitti: 3-1. 90'da Podolski, perdeyi kapatan golü attı: 4-1.

Galatasaray, maçın ikinci yarısında oynadığı futbolla taraftarına uzun süredir unuttuğu duyguları hatırlattı.Pas futbolundan güzel örnekler, goller derken tatmin edici bir galibiyet geldi. 7 maç sonra gelen bu lig galibiyeti kupa için de bir umut ışığı oldu.

GALATASARAY-KASIMPAŞA: 4-1
STAT:
Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Barış Şimşek, Serdar Diyadin, Uygar Bebek
GALATASARAY: Muslera – Linnes, Semih, Koray, Carole – Selçuk (80 Rodriguez), Bilal (46 Umut) – Sabri, Emre, Olcan – Podolski
KASIMPAŞA: Ramazan – Popov, Titi, Veysel, Veigneau – Castro, Hakan (80 Ferhat) – Koita (70 Tunay), Scarione, Del Valle (70 Adem) – Eren
SARI KARTLAR: Podolski; Hakan, Tunay
GOLLER: Bilal (13), Podolski (63, 90), Selçuk (70); Scarione (29)

Sayfa Yükleniyor...