Devler Ligi'nde yarı final heyecanı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçları bugün başlayacak.

NTV Spor 25.04.2016 - 11:50
Devler Ligi'nde yarı final heyecanı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasında son 4 eşleşmelerinin ilk karşılaşmaları; bugün ve yarın oynanacak. Bu akşamki Manchester City-Real Madrid maçını hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Rövanş müsabakaları ise 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

TSİ 21.45 başlayacak Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarının programı şöyle:

Bugün:
Manchester City-Real Madrid

Yarın:
Atletico Madrid-Bayern Münih

CITY HEYECANLI, REAL TECRÜBELİ
Şampiyonlar Ligi'nde artık sona gelindi. Son dörde kalan takımlardan Manchester City ile Real Madrid, yarı finaldeki ilk kozlarını İngiltere'de paylaşacak. City, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir yarı final müsabakasına çıkacak.

Real Madrid ise aksine rakibine oranla çok daha tecrübeli. Eflatun-beyazlılar, Avrupa'nın 1 numaralı kupasında 27. yarı final deneyimini yaşıyor. FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır'ın yöneteceği zorlu karşılaşma öncesi Manchester City, Premier Lig'de haftayı galibiyetle tamamladı.

Pellegrini'nin öğrencileri, Stoke City'yi 4-0 ile geçti. Real Madrid ise; La Liga'da çok önemli bir geri dönüşe imza attı. Zidane'ın talebeleri, 2-0 geriye düştüğü maçta Rayo Vallecano'yu 3-2 mağlup etti. Cristiano Ronaldo'nun hafif sakatlığı nedeniyle görev almadığı karşılaşmadan 3 puan çıkaran Real Madrid, lider Barcelona'yı 1 puan geriden takibini sürdürdü.

RONALDO REKORUN EŞİĞİNDE
Şampiyonlar Ligi'nde 10 maçta 16 gol kaydeden Ronaldo, turnuvanın en skorer ismi konumunda. Portekizli yıldız, 2 gol daha atması halinde kendisine ait Devler Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan futbolcu rekorunu geliştirecek.

Mücadele aynı zamanda Manchester City Menajeri Manuel Pellegrini için de ayrı bir anlam ifade ediyor. 2009-10 sezonunda Real Madrid'in başında bulunan Şilili teknik adam, kulüp rekoru kırarak 96 puan toplanmasına karşın sezon sonunda yerini Jose Mourinho'ya kaybetmişti.

Manchester City ile Real Madrid, daha önce 2012-13 sezonunda grup aşamasında karşılaştı. İspanya'da oynanan ilk maçı Real Madrid, 3-2 kazanmış İngiltere'deki ikinci maç ise 1-1 berabere sonuçlanmıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...