Pep Atletico'y karşı!

Devler Ligi'ndeki Atletico maçı öncesi takımına Vicente Calderon Stadı'nda antrenman yaptırmayan Bayern Münih'in İspanyol teknik direktörü Josep Guardiola, "Atletico son yıllarda Barcelona ve Real Madrid ile aynı düzeyde. Son yıllarda kazandığı en büyük başarı da bence bu." dedi.

NTV Spor 26.04.2016 - 22:42
Pep Atletico'y karşı!

Yarı finalin "Güzel, zevkli ve her iki taraf için de çok zorlu" olacağını vurgulayan Guardiola, "5 yıldır Atletico'ya karşı oynamıyorum ama gördüğüm kadarıyla çok iyi savunma yapıyorlar. İyi yaptıkları başka şeyler de var. Koke gibi futbolcularla stratejik anlamda güçlüler, iyi pres yapıyorlar, rakibe çok az boşluk bırakıyorlar, savunmada iyi kapanıyorlar ve kontratakta hızlılar. 4 yıldır La Liga şampiyonluğuna oynuyorlar ve iyi şeyler yapıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Guardiola ayrıca sezon sonunda ayrılacağı Bayern Münih'te teknik direktör olarak kendini çok daha geliştirdiğini söyleyerek, "Şampiyonlar Ligi'nde 3 yılda 3 ayrı final oynadık. Münih'te bize söylenen, eğer bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanamazsak işimizi tam yapmamış olacağımız. Ben de hemfikirim." şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan Bayern Münihli futbolculardan Philipp Lahm, karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, "Önemli olan sahada bizim ne yapacağımız. Rövanşı da düşünerek oynamalıyız. Atletico, son şampiyon Barcelona'yı eleyerek geldi. Bence finale kalma şansı her iki takım için eşit. Favori yok." yorumunda bulundu.

Xabi Alonso ise Atletico Madrid'in çok iyi futbolculara sahip olduğunu aktararak, "Son yıllarda kendilerini çok geliştirdiler. Artık Avrupa'nın en iyi 5 kulübünden biri olarak gösteriliyorlar. Atletico'nun burada olması sürpriz değil. Hakkıyla burada. Büyük bir rakibe karşı zorlu ve mücadeleci bir maç olacak." ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde 5. yarı finalini oynayacak Atletico Madrid, 2 kez finale çıkmayı başarsa da kupayı hiç kazanamadı. Atletico, şimdiye kadar bu kupada oynadığı 4 yarı finalde evinde oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi. Bayern Münih ise Şampiyonlar Ligi'nde 16. yarı final maçına çıkacak. Alman takımı şimdiye kadar 10 kez finale kalmayı başardı. İki takım son olarak 42 yıl önce 1974 yılında oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın finalinde karşı karşıya gelmiş, Bayern Münih 1-1 ve 4-0'lık skorlarla kupayı müzesine götürmüştü.

 

Sayfa Yükleniyor...