TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? Erdal Alkış hangi görevlerde bulundu, mesleği ne?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim Erdal Alkış oldu. Erdal Alkış yaptığı yazılı açıklamayla seçimlerde aday olacağını duyurdu. Spor dünyasında tanınan isimlerinden birisi olan Erdal Alkış, daha önce 2012 yılında düzenlenen seçimlerde aday olmuştu. 2015 yılındaki seçimlerde tekrar aday olan Alkış, sonrasında ise çekildiğini duyurmuştu. Erken yaşlardan itibaren iş dünyasının içinde bulunan Erdal Alkış ilk firmasını 1986 yılında Kayseri’de kurmuştur. Peki Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında ve mesleği ne? İşte, Erdal Alkış’ın kariyeri…

Haber Merkezi - NTV Spor 17.04.2024 - 11:57
TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? Erdal Alkış hangi görevlerde bulundu, mesleği ne?

Türkiye Federasyonu seçimlere gitmeye hazırlanırken başkan adaylığı için ismi öne çıkan Erdal Alkış aday olduğunu duyurdu. Erdal Alkış açıklamasında kısa süre içerisinde yapacağı basın toplantısıyla Yönetim Kurulunu ve projelerini duyuracağını paylaştı. 4 dil bilen Erdal Alkış’ın ilgi alanları arasında futbol yöneticiliği, teknoloji, çevre, tarım gibi alanlar bulunmaktadır. Erdal Alkış Kahramanmaraş’ta dünyaya gelmiştir. Peki TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir? İşte, Erdal Alkış’ın hayatı…

ERDAL ALKIŞ KİMDİR?

Erdal Alkış, 1966 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dünyaya gelmiştir. İşletme tahsili yapan Alkış, erken yaşlardan itibaren iş hayatına atılmıştır.

1986 yılında Kayseri’de ilk firmasını kuran Erdal Alkış, birçok alanda faaliyet göstermiştir. Kendi firmasını yöneten Alkış’ın ilgi alanları arasında Teknoloji, Tarım, Çevre, Futbol yöneticiliği, Hava alanı-Deniz Limanı İşletmeciliği ve Enerji sektörü bulunmaktadır.

2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Parti Seçim koordinasyonunu bizzat yürütmüştür. 2002 yılı seçim çalışmaları ile alakalı “İlk 45 Gün” adında bir Anı Kitabı bulunmaktadır.

Erdal Alkış aynı zamanda Türk-Hint iş konseyi eski başkanıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde TFF Başkanlığı için resmen aday olmuştur.

Kafkas Göçü (sürgünü) ile alakalı sinema filmi yapmak çocukluk idealidir. Erdal Alkış çerkes asıllı ve iki çocuk babasıdır.. Rusça, İngilizce, Arapça, Çerkesçe bilmektedir.

ERDAL ALKIŞ ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Erdal Alkış sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “ Arkadaşımızla ve futbol dünyasının önde gelenleri ile yaptığımız görüşmelerden sonra ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda TFF Başkanlık Seçimlerinde Aday Olmaya karar verdik. Hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zaman içerisinde Basın Toplantısı ile YK lunu hem kurullarda görev alacak arkadaşlarımızı hem de projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Saygılarımla. “ ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...