42 yıllık saltanatı yıktı: Ünlü teknik direktör, Portekiz devinin yeni başkanı oldu

Porto'da 42 yıldır başkanlık yapan Pinto da Costa'nın saltanatını, 2010-2011 sezonunda kulüpte teknik direktörlük görevini üstlenmiş olan Andre Villas-Boas yıktı. Villas-Boas, Porto'nun yeni başkanı oldu.

Haber Merkezi - NTV Spor 28.04.2024 - 08:24
42 yıllık saltanatı yıktı: Ünlü teknik direktör, Portekiz devinin yeni başkanı oldu

'nun eski teknik direktörlerinden Andre Villas-Boas, Portekiz ekibinde 42 yıllık Pinto da Costa başkanlığına son verdi ve koltuğun yeni sahibi oldu.

, PORTO'NUN YENİ BAŞKANI

2010-2011'de teknik direktörlüğünü yaptığı Porto ile rekorlarla dolu bir sezonu şampiyon olarak tamamlayan teknik direktör Andre Villas-Boas, Portekiz ekibinin yeni başkanı oldu. Porto'da gösterdiği başarılardan sorna Chelsea ve Tottenham'ı da çalıştıran Villas-Boas, Porto'da 42 yıldır başkanlık görevini sürdüren Pinto da Costa'yı geçerek oyların yüzde 70'inden fazlasını aldı ve koltuğun yeni sahibi oldu.

KARİYERİ

Antrenörlük kariyerine Coimbra'nın altyapısında başlayan Andre Villas-Boas sonrasında Porto, Chelsea, Tottenhan, Zenit, Shanghai SIPG ve Marsilya'yı çalıştırmıştı.Marsilya'dan 2021'de ayrılan Portekizli çalıştırıcı, o tarihten bu yana herhangi bir takımda görev yapmadı.

Sayfa Yükleniyor...