Bayern şampiyonluğu erteledi!

Almanya'da Bayern Münih, şampiyonluğunu yine erteledi. 32. haftada Borussia Mönchengladbach'ı konuk eden Bayern Münih, 6. dakikada 1-0 öne geçtiği maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve şampiyonluğu son 2 haftaya bıraktı.

NTV Spor 30.04.2016 - 18:25
Bayern şampiyonluğu erteledi!

Almanya'da son yıllara damgasını vuran Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach karışısnda sezona nokta koyma şansını kullanamadı. Bavyera ekibi 6. dakikada Thomas Müller'in golüyle 1-0 öne geçmesine karşın, karşılaşmadan 1-1'lik skorla ayrıldı, şampiyonluk şansını son 2 haftaya bıraktı.

Maça hızlı başlayan Bayern Münih, henüz 6. dakikada golü buldu. Sağ kanattan cezasahasına yapılan ortada Thomas Müller penaltı noktası yakınında kafayı vurdu. Serdar Taşçı'nın dokunmak istediği top kaleci Sommer'i de yanıltırken, konuk ekip file bekçisinin son andaki çabası sonuç vermedi ve Bayern Münih 1-0 öne geçti. Bu sezon 20. golünü kaydeden Thomas Müller, kariyerinde de ilk kez bir sezonda 20 gole ulaştı.

İlk yarı bu skorla sona ererken 72'de Borussia Mönchengladbach'ın golü geldi. Stindl, orta sahadan taptığı topu Hahn'a verdi. Bu oyuncu Benatia'yı geçip penaltı noktası yakınından yerden güzel vurdu. Kaleci Neuer gol vuruşunu önleyemezken maça da 1-1'lik eşitlik geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Bayern Münih şampiyonluk şansını son 2 haftaya bıraktı. Bu sonucun ardından Bayern puanını 82 yaparken, Borussia Dortmund'un haftayı 5-1'lik Wolsfburg galibiyetiyle tamamlamasının ardından iki takım arasındaki fark 5'e indi. Gelecek hafta  orta sıralardaki Ingolstadt'a konuk olacak Bayern Münih, bu maçtan 3 puanla ayrıldığı takdirde veya olası beraberlik durumunda Dortmund'un puan kaybıyla üstüste 4. şampiyonluğunu ilan edecek.

Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma mücadelesi veren Borussia Mönchengladbach ise Bayern Münih beraberliğiyle puanını 49 yaptı ve ümitlerini sürdürdü.

Almanya Ligi'nde sona eren maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Bayern Münih         1 - 1      B.Mönchengladbach 
Darmstadt 98         1 - 2      Eintracht Frankfurt 
Borussia Dortmund    5 - 1      Wolfsburg 
Hannover 96          1 – 3      Schalke 04 
Hoffenheim           2 – 1      Ingolstadt 
Mainz 05             0 – 0      Hamburg 

Sayfa Yükleniyor...