TT Arena'da gülemedi!

Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında 6 yıl sonra ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Süper Lig'in 32. haftasında sarı kırmızılı ekibin konuğu olcak siyah beyazlılar, derbideki son deplasman galibiyetini 6 yıl önce kazanmıştı. Rakibini son kez Ali Sami Yen Stadı'nda mağlup eden Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da oynadığı 5 maçta da 3 puan kazanamadı.

NTV Spor 05.05.2016 - 16:24
TT Arena'da gülemedi!

Süper Lig'de bitime 3 hafta kala 73 puan ile liderliğini sürdüren Beşiktaş, 32. haftada Galatasaray'ın konuğu oluyor. Şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek derbide kazanan tarafın siyah beyazlılar olması durumunda, Türk Telekom Arena'da bir ilk yaşanacak.

Sarı kırmızılı ekibi deplasmnada son olarak 28 Kasım 2010'da 2-1 mağlup eden Beşiktaş, aradan geçen 6 yılda misafir olarak çıktığı Galatasaray derbilerini kazanamadı. 2010-2011 sezonunda, Guti ve Nobre'nin golleri ile ezeli rakibi mağlup eden siyah beyazlılar, ayırıca Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki son derbiyi de kazanmıştı.

Aradan geçen 5 sezonda Beşiktaş'ı Türk Telekom Arena'da konuk eden Galatasaray, yeni stadyumunda oynadığı 5 maçtan 4 galibiyet alırken, 1 kez de berabere kaldı.

Pazar akşamı saat 20.00'de başlayacak müsabakada Beşiktaş'ın 3 puan kazanması halinde, siyah beyazlılar Seyrantepe'deki ilk galibiyetini hanesine yazdırmış olacak.

Ayrıca sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadele, siyah beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle ile tamamlanmıştı.

 

Sayfa Yükleniyor...