Şampiyonluğa 90 dakika kaldı!

İspanya'da lider Barcelona, derbide Espanyol'u 5-0 yendi; 37. haftaya kendisiyle aynı puanda giren Atletico Madrid'in daha önce küme düşmeyi garantileyen Levante'ye 2-1 yenilmesiyle şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

NTV Spor 08.05.2016 - 19:49
Şampiyonluğa 90 dakika kaldı!

İspanya Ligi'nde 37. hafta maçında Barcelona, derbide Espanyol'a gol yağdırdı, 5-0. Katalan devi, bu sonuçla puanını 88 yaptı ve şampiyonluk yolunda son haftaya avantajla girdi.

Barcelona henüz 8. dakikada Lionel Messi'nin serbest vuruştan kaydettiği harika golle 1-0 öne geçti. Kaleye yaklaşık 26-27 metre uzaktan Barcelona'nın kazandığı serbest vuruş için topun başına Lionel Messi geçti. Arjantinli, harika bir vuruşla topu sağ direğin yanından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda Barcelona net fırsatlardan yararlanamazken, 52'de bu kez sahneye Suarez çıktı. Messi'nin harika ara pasında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Uruguaylı, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

61'de luis Suarez bir kez daha sahneye çıktı. Bu kez Neymar'ın ortasında demarke durumda kalan Suarez, kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve Barcelona'yı iyice rahatlattı, Barcelona: 4 - Espanyol: 0. Luis Suarez, son 4 lig maçında 11. golünü kaydetti. Uruguaylı ayrıca bu sezon oynadığı 51 resmi maçta 56 gol kaydetti

Barcelona, Espanyol karşısında 74. dakikada 4-0 öne geçti. Neymar'ın cezasahasına doğru gönderdiği topu kaleci Pau Lopez kaçırdı. Topu önünde bulan Rafinha ağları havalandırdı ve Barcelona'yı 4-0 öne geçirdi.

83'de sahneye çıkan isim Neymar oldu. Alves'in cezasahası sağ içine bıraktığı topu Suarez, soldan bindirme yapan Neymar'ın önüne bıraktı. Brezilyalıya topu boş ağlara göndermek kaldı, Barcelona: 5 - Espanyol: 0.

Barcelona, Espanyol'u 5-0 yenerken puanını da 88 yaptı ve bitime bir hafta kala şampiyonluk yolunda büyük avantaj elde etti. Katalan devi, son hafta Granada deplasmanına çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...