Suarez attı Barcelona şampiyon oldu!

İspanya'da nefes kesen şampiyonluk yarışında mutlu sona ulaşan Barcelona oldu. Katalen ekibi, son maçta Granada'yı deplasmanından Luis Suarez'in golleriyle 3-0 yendi, sezonu 91 puanla tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı.

NTV Spor 14.05.2016 - 19:39
Suarez attı Barcelona şampiyon oldu!

İspanya Ligi'nde şampiyon Barcelona oldu. Son lig maçında Granada deplasmanına çıkan Barcelona, rakibini Luis Suarez'in 22, 38 ve 86'ıncı dakikadaki golleriyle 3-0 yendi sezonu şampiyon tamamladı. Son 8 sezonda 6. kez şampiyon olan Katalan devi, La Ligi tarihinde ise 24. kez bu mutluluğu yaşadı. Andres Iniesta ve Lionel Messi ise Barcelona ile 8. kez şampiyonluğa ulaştı ve Xavi'nin rekoruna ortak oldular.

Barcelona formasıyla bu sezon ligde 40 gol atan Luis Suarez, İspanya Ligi'nde gol krallığına ulaştı.

LUIS SUAREZ'İN SEZONU

Barcelona'nın Granada maçındaki gollerini atan Luis Suarez, son 4 maçında 3. hat-trick'ini yaptı ve 40 golle sezonu gol kralı olarak tamamladı. Jorge da Silva ve Diego Forlan'dan sonra İspanya'da krallığa ulaşan 3. Uruguaylı olmayı başaran Luis Suarez, La Liga'da 2008-09'dan bu yana Messi ve Ronaldo'dan sonra gol krallığına ulaşan ilk futbolcu oldu. Luis Suarez ayrıca, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'dan İspanya Ligi tarihinde bir sezonda 40 ve üzeri gol atan 3. futbolcu ünvanını ele geçirdi.

Sayfa Yükleniyor...