Barcelona zafer sarhoşu!

İspanya'da 2015-2016 sezonunun şampiyonu Barcelona, büyük sevinç yaşadı.

NTV Spor 14.05.2016 - 23:28
Barcelona zafer sarhoşu!

Granada'yı Nuevos Los Carmenes Stadı'nda 3-0 yenerek tarihinde 24. lig şampiyonluğunu kazanan Barcelona'da futbolcular, teknik kadro ve taraftarlar birlikte eğlendi.

Maçın bitiş düdüğünün ardından güvenlik görevlilerini geçen yüzlerce taraftar tribünlerden sahaya atlayarak futbolcuların sevincine ortak oldu. Kalabalık nedeniyle sevinci yarım kalan futbolcular ise soyunma odasına girmelerinden 15 dakika sonra tekrar sahaya çıkarak, bu kez güvenlik koridoru altında şampiyonluğu kutladı.

Basın toplantısında konuşan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, "Tüm sezon çok üst düzeyde oynadık. Bu kupanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hassas dönemleri aşmayı bildiğimizi gösteriyor. Kulüp, ailelerimiz ve taraftarlar adına çok memnunuz. Şimdi kutlamaların ardından gelecek hafta oynayacağımız ikinci kupa finaline konsantre olmalıyız." dedi.

Başarılı bir sezon geçirdiklerini kanıtlayan bir kupa elde ettiklerini söyleyen Luis Enrique, "Şimdi bunun zevkini çıkarmalıyız ve neden bu kadar zorlandığımızın değerlendirmesini yapmalıyız." şeklinde konuştu.

FUTBOLCULAR KEYİFLİ
La Liga'da 40 golle gol krallığına ulaşan Luis Suarez de "Adil bir şekilde şampiyon olduğumuzu gösterdik. Zorlandık ama Barça bunun için, zorlukları aşıp kupa kazanmak için var. Çok iyi bir şekilde sezonu tamamlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kariyerindeki en iyi sezonu mu geçirdin?" sorusuna ise Suarez, "Bunu söylemek zor. Çünkü her zaman daha iyisini isteyen biriyim. Ama bu kadar gol atarken lig şampiyonluğu yaşamak tekrarı çok olacak bir şey değil. Sezon boyunca yardımları için tüm takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Şimdi, kutlama yapmak için büyük bir arzum var." cevabını verdi.

Barcelonalı futbolculardan Gerard Pique de şampiyonluk nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, "Sekiz sezondan 6'sında şampiyon olduk. Bu anın zevkini çıkarmalıyız. 25 yıl önce kazanamayan bir kulüp havası, kötümserlik varken bunu değiştirdik. Artık kazanan bir takımız. Zor bir döneme göğüs gerebileceğimizi ve her şeyi düzeltebileceğimizi gösterdik." ifadelerini kullandı.

Andres Iniesta da son yıllardaki şampiyonluk serilerini uzatmak istediklerini vurgulayarak, "Lig şampiyonu olduğun zaman asla kötü bir sezondan bahsedemezsin. Ligden sonra mükemmel bir sezonun ödülü olarak Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi geliyor. Bizim önümüzde de hala bir Kral Kupası finali var." diye konuştu.

KUTLAMALAR YARIN DA DEVAM EDECEK
Barcelona'nın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından taraftarı kent merkezinde kutlamalara başladı. Binlerce taraftar La Rambla bölgesinde toplanarak, şampiyonluk şarkıları söyledi.

Barcelona Kulübü ise şampiyonluğun ardından takımın resmi kutlamayı yarın yapacağını duyurdu.

Açıklamada, futbolcuların üstü açık otobüsle Barcelona kenti sokaklarında turlayacağı ve taraftarlarla buluşacağı kaydedildi. İspanyol basını, dün verdiği haberlerde resmi kutlamanın güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini iddia etmişti.

Sayfa Yükleniyor...