"Nankörlük etmeyin!"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, NTV Spor ekranlarında yayınlanan Şampiyonluk Özel programında önemli açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 17.05.2016 - 21:16
"Nankörlük etmeyin!"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, NTV Spor canlı yayınında Güntekin Onay ve Metin Tekin'in sorularını yanıtladı.

"Zor bir süreç, zor bir zaman. Moralsiz, umutsuz, güvensiz, kandırılmış bir kitleydi Beşiktaş kitlesi. Bir cazibe merkezinden daha ziyade kaçma merkeziydi. Oyuncularm kaçmak istiyordu. Ortada futbol takımı yok, para yok, bütçe yok. Rakipler 3 kat fzla para üretiyordu. Mali sıkıntıların yanı sıra ahlaki sıkıntılar da vardı. Devir değişmiş. İnternet ve sosyal medya çok gündemde. Serbest atma ortamı, Gezi olayları... Çok ilginç bir zamanda göreve geldik. Güvenilir kurum imajını yaratmak ilk hedefti"

"GEÇEN SEZON DA ŞAMPİYON OLABİLİRDİK AMA..."
"Stadın izniyle uğraştım 1 yıl boyunca. 30'a yakın stat gezdim o zaman. 4 senelik bir süreçte istediğimiz noktaya geldik. Güven veren ve cazibe merkezi olan bir kurum olduk. Bu planlanmış şeylerdi. Geçen sene olabilirdik ama stat yoktu. Kırılma noktasıydı. Bir de Liverpool maçı en önemli kırılma noktasıydı. Sanki o akşam şampiyon olduk. Çok zor geçti bu 4 senelik süreç Son 8 ayda bir gün tatil yapmadım. Üçüncü seçimi geçirdik. 4 senemiz geride kaldı. Üç yılımız var şimdi önümüzde."

"HEDEFLERİMİZ VAR"
"Artık borcun inmesiyle ilgili bir beklenti var kongrede. Bunun yanında sportif başarı da bekleniyor. Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz. Sportif hedefin yanı sıra yatırım hedeflerimiz var. Yeni dönemde altyapıyı ve scouting'i yükseltmemiz lazım. Aklımızda planlanmış bir süreç var. Onu takip edeceğiz."

"ELEŞTİRİLERE 'NANKÖRLÜK ETMEYİN' DİYORUM"
"Göreve geldiğimizde gelirimiz 80 milyon dolardı. Şimdi 200 milyon dolar. Stadımız olmadan yaptık bunu. Gelecek sezon başarı trendimiz ve stadımızda bundan daha fazlasını yapacağız. Beşiktaş bu 4 senede büyüdü. Büyümeyi de hazmettik. Herkes yarına güvenle bakıyor, pozitif düşünüyor. Negatiflik kalmadı pek. Bizim camiada ve Türkiye'de nasıl olacağını değil de nasıl olmayacağını söylemeyi sever. Bu kongrede de çok olur. Borç artmış der bir yandan da voleybol şubesine yatırım yapın der."

"KÜSÜYOR KIZIYOR..."
"Bazen eleştirilere 'nankörlük etmeyin' diyorum. Beşiktaş nerelerden nerelere geldi. Dünya paralar harcadık buralara. Ümraniye'ye 9 milyon TL harcadık. Bir 9 daha harcayacağız. Altyapıda yapılacak çok iş var. Genç bir oyuncuyu alıp da takıma monte etmek çok zor. Küsüyor kızıyor... Şimdi Mario Gomez ve Cenk Tosun var, arkada Pektemek bekliyor. Trabzon'a 3 gol 2 asist yapan Ömer Şişmanoğlu'na forma veremedik biz. Bu oyuncular için bizim bir ara kulübe ihtiyacımız var. Ara kulüpteki rekabeti izlememiz lazım."

"YÖNETTİĞİMİZ TAKIMLARDA KADRO İSTİKRARI OLACAK"
"Sürdürülebilir başarı için teknik kadro ve kadro istikrarı olmalı. Bizim yönettiğimiz takımlarda kadro istikrarı olacak. 7-8 tane oyuncu gelip gitmeyecek. 2-3-4 tane oyuncu üstüne koyarak devam edeceğiz. Avrupa'nın büyük takımlarına bakıyorsunuz 200-250 milyon avroluk takımlar. Şampiyonlar Ligi'nin üst seviye takımları arasına girmek kolay değil. Hedefi yarı final-final olarak koymak doğru değil. Her sene istikrarlı bir şekilde gideceğiz."

"BEŞİKTAŞ'TA ARTIK GERİ DÖNÜŞ YOK"
"Lig bittikten sonra herkes eline kartları alacağı. Oyun yeniden oynanacak. Herkes yine şampiyonluk için oynamaya başlayacak. Beşiktaş'ta artık geri dönüş yok. Önü açık bir kulüptür. Daha da büyüyecek ve istikrarlı olacak Beşiktaş"

Sayfa Yükleniyor...