Kupa sahibini NTV Spor'da buluyor!

Almanya'nın 2 devi bu kez kupa finalinde kozlarını paylaşacak... Bayern Münih ile Borussia Dortmund'u karşı karşıya getirecek Almanya Kupası final maçı bugün saat 21.00'den itibaren NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

NTV Spor 20.05.2016 - 11:48
Kupa sahibini NTV Spor'da buluyor!

Almanya Kupası finalinde Bundesliga'yı ilk 2 sırada tamamlayan Bayern Münih ile Borussia Dortmund karşı karşıya gelecek.
2 takım, 4. kez kupa finalinde kozlarını paylaşacak. 2008'deki finali Bayern Münih uzatmada 2-1 kazanırken, goller Luca Toni'den gelmişti. 2012'de bu kez gülen taraf Borussia Dortmund oldu. O dönemde sarı-siyahlıların formasını giyen Lewandowski'nin hat-trick yaptığı maçı Dortmund 5-2 kazanmıştı. Uzatmaya giden 2014 finalinde ise gülen taraf 2-0'lık sonuçla bir kez daha Bayern Münih olmuştu.
 
GUARDIOLA'DA VEDA EDİYOR
Bavyera ekibi bu maçla birlikte teknik direktörü Pep Guardiola'ya da veda edecek. Bayern'in başında geçirdiği 3 sezonda da Bundesliga şampiyonluğuna ulaşan Guardiola, asıl görevi Şampiyonlar Ligi'nde ise başarısız oldu. Bayern, Devler Ligi'ne üst üste 3 sezonda yarı finalde İspanyol rakipleri karşısında veda etti. Guardiola, bazı taraftarların kendisini başarısız bulması nedeniyle şampiyonluk kutlamaları sırasında buruk olsa da; Alman ekibine kupayla veda etmek istiyor.

GÖZLER HUMMELS'DE
Borussia Dortmund'da ise tüm gözler Mats Hummels'in üzerinde olacak. Götze ve Lewandowski'den sonra Bayern'e transfer olan 3. Dortmund'lu Hummels, sarı-siyahlı formayla çıkacağı son maçta yeni takımına karşı kupa kazanmaya çalışacak.

Dortmund Yönetim Kurulu Başkanı Hans Joachim-Watzke, Hummels'in bu büyük baskıyı göğüsleyebileceği görüşünde. Hummels'in çok deneyimli bir oyuncu olduğunu hatırlatan Watzke; "Dünya Kupası finalinde Arjantin karşısında baskıyı kaldırabilen Mats'in bunu kupa finalinde başarmaması için hiçbir neden yok" dedi.

2000 yılından bu yana çıktığı 9 kupa finalindeki tek yenilgisini Dortmund karşısında alan Bayern Münih'in toplam 17 şampiyonluğu bulunuyor. Borussia Dortmund ise kupada 3 kez mutlu sona ulaştı.

 

Sayfa Yükleniyor...