Basın toplantısında taktiği açıkladı!

İngiltere milli maçı öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Cenk Tosun'un katıldığı basın toplantısı ilginç bir olaya sahne oldu.

NTV Spor 21.05.2016 - 20:51
Basın toplantısında taktiği açıkladı!

Maçı değerlendirmesi istenen Cenk Tosun; İngiltere'nin zayıf yönlerini bildiklerini belirtip "İngiltere'nin bekleri hücuma katılıyor. Onların arkalarına da adam kaçırıp kanatlardan ortalarla veya forvetlerimizi paslarla buluşturup gol atmak istiyoruz" diyerek bir anlamda taktiği açıklamış oldu.  

Cenk'in basın toplantısından ayrılmasından sonra konu Fatih Terim'in gündemine geldi. Terim, Cenk'in Milli Takım'ın taktiğiyle ilgili açıklamalarının espri olarak algılanması gerektiğini söyledi. Terim "Cenk heyecanlı. Son seyrettiğimiz analizi, yorumsuz izlettirmiştim, ufak tefek dokunuşlarla. Heyecanla bir kısmını anlatmış oldu. Güzel bir espri olarak algılamak lazım" dedi.

Öte yandan Cenk Tosun, basın toplantısında yaptığı açıklamada İngiltere ile Türkiye'nin Avrupa'nın en önemli milli takımlarından ikisi olduğunu ve güzel bir maçın kendilerini beklediğini dile getirdi.     
        
Beşiktaş'ta Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olduktan sonra büyük sevinç yaşadıklarını ancak milli takıma gelirken bunu arkada bıraktıklarını aktaran milli futbolcu, "Sadece Avrupa Şampiyonası'nı düşünüyoruz. Ben kendimi hazır hissediyorum. Hocamızın benimle konuşmaları oluyor. Şampiyonaya kadar beni daha da hazır hale getirecek. Her zaman turnuvalarda iyi işler yaptık." değerlendirmesinde bulundu.     

Milli futbolcu, Türkiye'nin İngiltere'yi tarihinde hiç yenememesiyle ilgili olarak da, "Biz her zamanki gibi maça çıkacağız. Yenemediysek yarın yeneriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...