FA Cup'ta zafer ManU'nun!

NTV Spor'dan canlı yayınlanan FA Cup finalinde Manchester United, uzatmaya giden karşılaşmada Crystal Palace'ı 2-1 mağlup ederek kupaya uzandı.

NTV Spor 21.05.2016 - 22:12
FA Cup'ta zafer ManU'nun!

İngiltere'de sezonun son kupası olan FA Cup finalinde Manchester United ile Crystal Palace karşı karşıya geldi.

Wembley'de mücadelenin ilk 45 dakikasında taraflar orta sahada birbirlerine üstünlük kurma çabasındaydı. Ancak tarafların yakaladığı pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca devre 0-0 noktalandı.

İkinci yarının başlamasıyla her iki ekip de dakikalar ilerledikçe risk almaya başladı ve finalde ilk gol Crystal Palace cephesinden geldi. 78. dakikada ceza sahası sol çaprızında topla buluşan Jason Puncheon sert vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Gole erken reaksiyon veren Manchester United rakibine 3 dakika sonra cevap verdi. Kırmızı Şeytanlar'ın İspanyol yıldızı Juan Mata mücadeleye eşitliği getirdi.

Kalan dakikalarda denge bozulmazken final uzatmalara taşındı. Uzatmaların ilk yarısında da 1-1'lik eşitlik bozulmazken 105. dakikada Chris Smalling ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı ve van Gaal'in takımı sahada 10 kişi kaldı.

Dakikalar 110'u gösterirken bu kez Manchester United'da sahneye Lingard çıktı ve güzel bir gole imza atan İngiliz orta saha takımına zaferi yaşatan isim oldu.

Son düdükle birlikte karşılaşmayı 2-1 kazanan Manchester United, FA Cup'ta zirve yaptı ve sezonu kupayla bitirdi.

Manchester United böylelikle 19. kez yer aldığı finalde 12. defa kupayı kazanarak Arsenal'i yakaladı ve kupayı müzesine en fazla götüren iki takımdan biri oldu.

Crystal Palace ise tarihinde ikinci kez finalde yer aldığı kupayı yine kazanamadı. Londra temsilcisi daha önce de Manchester United'a yenilerek finalde kupayı kaybetmişti.

Öte yandan, Manchester United'ın kupayı kazanmasına Premier Lig'i 7. sırada bitiren West Ham United da sevindi. Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, kupayı Manchester United'ın almasıyla, UEFA Avrupa Ligi'nde gelecek sezon ön eleme oynama hakkı kazandı.

 

Sayfa Yükleniyor...