Şampiyonun rakamları!

Sezonu 79 puan ile şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ta, en istikrarlı futbolcu Atiba Hutchinson oldu. 34 lig maçında da forma giyen Kanadalı futbolcu, son hafta oynanan Konyaspor maçı dışındaki 33 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. Bu sezon toplamda 43 resmi maça çıkan Atıba, bu karşılaşmarı kart göremeden tamamlayarak, önemli bir başarıya imza attı.

NTV Spor 22.05.2016 - 14:39
Şampiyonun rakamları!

ZAFERİN YOLUNU AÇTI
Süper Lig'i zirvede tamamlayan Beşiktaş'ın sezon boyunca ortaya koyduğu etkili takım oyunu rakipleri ile arasındaki en temel fark oldu. Siyah beyazlılardaki oyuncu performanslarının yanı sıra, sezonun ilk haftasından sonuna kadar hücuma dönük hızlı oyun yapısı, şampiyonluğun yolunu açtı.

GÜNEŞ'İN VAZGEÇİLMEZİ
Sezonun 34 maçında toplam 26 futbolcuya süre veren teknik direktör Şenol Güneş'in ilk 11'ni oluştururken adını ilk yazdığı isim ise Atiba Hutchinson'dı. Kanadalı futbolcu, 33'ü ilk 11'de olmak üzere 34 karşılaşmada forma giyerken, 3 bin 3 dakikayla sahada en fazla kalan isim olmayı başardı. Orta sahada görev yapmasının yanı sıra, arkadaşlarının pozisyonlarındaki açıkları da kapatan Atiba'nın öne çıkan diğer bir özelliği ise bu 34 maçı kart göremeden tamamlamasıydı. Tecrübeli oyuncu Süper Lig'in yanı sıra Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda görev yaptığı mücadeleler birlikte forma giydiği 43 maçta hiç kart görmedi.

Beşiktaş'ta Atiba Huchinson'dan sonra en çok süreyi 32 maçta 2798 dakikayla Andreas Beck aldı. Sezonu 26 golle gol kralı olarak tamamlayan Mario Gomez ise 33 maçta forma giyerken, 2 bin 700 dakikada sahada kalarak takımın en fazla oynayan üçüncü oyuncusu oldu.

Bu üç ismin ardından Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Jose Sosa, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan, 2 bin dakikanın üzerinde süre alarak Güneş'in vazgeçilmezleri oldular. Attığı kritik gollerle skor yüküne önemli katkı yapan Cenk Tosun ise bu sezon görev aldığı 29 maçın sadece 3'ünde ilk 11'de başladı. Toplamda 695 dakika sahada kalan Cenk, 8 kez topu ağlarla buluşturdu.

KÖYBAŞI'NIN KARİYER RAKAMI
Beşiktaş'daki 7. sezonunu geride bırakan İsmail Köybaşı, Süper Lig kariyerinde en fazla süreyi bu sezonu aldı. Ligin ilk 7 haftasında sadece 9 dakika görev yapan İsmail, daha sonra ilk 11'in değişmez isimlerinden biri oldu. Milli futbolcu, oynadığı 27 karşılaşmada 2 bin 339 dakika sahada kaldı.

Siyah beyazlılarda bu sezon en az oynayan isimler ise Veli Kavlak ile Mustafa Pektemek oldu. Sakatlığı nedeniyle sezonun ikinci yarısında takıma katılan Vali Kavlak, sadece bir maçta bir dakika sahada kalabildi. Mustafa Pektemek ise sonradan oyuna girdiği 4 karşılaşmada 32 dakika görev yaptı.

Sayfa Yükleniyor...