"Ülkem adına çok mutluyum"

A Milli Takımımız'ın İngiltere'ye karşı tarihteki ilk golünü atan Hakan Çalhanoğlu, yenilmelerine rağmen iyi bir futbol ortaya koyduklarını söyledi.

NTV Spor 22.05.2016 - 21:25
"Ülkem adına çok mutluyum"

Gol atarak tarihe geçtiği için de mutlu olduğunun altını çizen Bayver Leverkusen'li futbolcu "Bu maçı kazanabilirdik. İlk 10 dakika girmekte zorlandık ama sonra oyunda dengeyi sağladık. Pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Gol attığım için hem kendim hem de ülkem adına çok mutluyum. Tarihe geçtiğime çok sevindim. Bu gol için takım arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta iyi bir ekibe karşı iyi bir maç çıkardık. Avrupa Şampiyonası'na aylardır çok iyi hazılanıyoruz. Bugünkü maç bizim için iyi bir prova ve iyi bir testti. İlk maçımızı kazanırsak Avrupa Şampiyonası'nda başarılı oluruz" dedi.

İngiltere ile Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir provaya çıktıklarını kaydeden milli futbolcu, kalan sürede turnuva için önemli bir hazırlık dönemi geçireceklerini söyledi.

Uzun süre sonra ilk kez sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını dile getiren yıldız futbolcu, "Olsun. Şimdi gelecek maçlara hazırlanmamız lazım. Onun dışında çok iyi bir iş çıkardık bugün." ifadelerini kullandı.

Ozan Tufan, Selçuk İnan ve Oğuzhan Özyakup ile maçın ilerleyen dakikalarında iyi bir uyum yakaladıklarını aktaran Hakan, "Bizim oyunumuz zaten bu. Rakibi sinirlendirmek, psikolojisini bozmak. Ondan sonra kendi ataklarımızı değerlendirmek." şeklinde görüşlerini aktardı.

Hakan Çalhanoğlu, duran toplarla ilgili bir soruya, "Bugün hiç duran top yoktu. Bir tane vardı onda da Mehmet ağabey kafa vuruşunu yaptı ama maalesef gol olmadı. Daha çok duran top olursa bizim için daha etkili olacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın şansını da değerlendiren Hakan Çalhanoğlu, şunları kaydetti:

"Gruptan çıkmak için ilk maçımızı kazanmamız gerek. Ben bunu arkadaşlarıma da söyledim, ilk maçı kazanırsak gruptan çıkmak için çok büyük şansımız olur. Bizim için ilk maç çok önemli. İlk maçı kazanırsak o motivasyonla diğer maçlarda da istediğimiz sonuçları alırız. O yüzden iyi hazırlanacağız. Fatih hocamız da zaten gerekeni yapıyor."

Sayfa Yükleniyor...