UEFA'dan ağır fatura!

UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Braga'ya deplasmanda 4-1 yenilen Fenerbahçe'de kırmızı kart gören Alper Potuk ve Volkan Şen'in cezaları belirlendi.

NTV Spor 24.05.2016 - 18:40
UEFA'dan ağır fatura!

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Fenerbahçeli Volkan Şen'i 31 Aralık 2016'ya dek oynanacak UEFA karşılaşmalarından men ederken, Alper Potuk'a 3, teknik direktör Vitor Pereira'ya ise 1 maç ceza verdi. Cezalar sadece kulüp maçlarını kapsıyor ve Volkan Şen ve Alper Potuk A Milli Takımımız ile Fransa'da yer alabilecek.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe'nin Portekiz temsilcisi Braga'yla deplasmanda oynadığı rövanş maçında kırmızı kart gören Volkan Şen'e 31 Aralık 2016'ya kadar UEFA karşılaşmalarında oynamama cezası verildiği belirtildi.

Aynı karşılaşmada kırmızı kart gören Alper Potuk'un da 3 maç ceza aldığı kaydedildi. Karşılaşmanın ilk yarısında hakem Ivan Bebek tarafından tribüne gönderilen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın da 1 maç men cezasına çarptırıldığı aktarıldı.

Ayrıca, sarı-lacivertli kulübe de 15 bin Euro para cezası verildiği ifade edildi.

Fenerbahçe'nin 17 Mart'ta Braga'ya deplasmanda 4-1 yenildiği maçtaki yönetimiyle eleştirilen Hırvat hakem Ivan Bebek, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Pereira ile futbolcular Volkan Şen, Mehmet Topal ve Alper Potuk'u oyundan atmıştı.

Volkan Şen, maçta çift sarı karttan kırmızı kart gördükten sonra hakem Bebek'e fiziki temasta bulunmuştu. Alper Potuk ise rakibine yaptığı sert müdahaleden dolayı direkt kırmızı kart görmüştü. Pereira, maçın ilk yarısında yedek kulübesinden çıkarak hakem Bebek'e itiraz ettiği gerekçesiyle tribüne gönderilmişti.

 

Sayfa Yükleniyor...