F.Bahçe 22. G.Saray 24. sırada!

Bağımsız denetleme şirketleri tarafından hazırlanan şeffaflık raporunda, Avrupa kulüpleri için değer bilgileri açıklandı. Real madrid ve Manchester Unİted'ın zirvede yer aldığı raportda Fenerbahçe ve Galatasaray ilk 30 takım arasına girdi.

NTV Spor 26.05.2016 - 15:46
F.Bahçe 22. G.Saray 24. sırada!

Açıklanan şeffaflık raporunda Real Madrid Ve Manchester United, 2.9 milyar euro'luk kulüp değerleriyle ilk sırayı paylaşarak dünyanın en değerli kulüpleri oldular.

Türkiye'den ise daha önce bir çok kez Deloitte Para Ligi'nde ilk 20'de yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray ilk 30 takım arasına girerek sırasıyla 22. ve 24. sırada yer aldı. Fenerbahçe'ye biçilen değer 256 milyon Euro iken, Galatasaray'a biçilen değer 225 milyon Euro oldu.

Değerlendirme yapılırken ilk olarak kulüplerin toplam faaliyet gelirlerinin Avrupa'nın ilk 50 kulübü arasında yer alması şartı arandı. Ayrıca kulüplerin UEFA'nın 5 yıllık puan sıralamasında ilk 50'de yer alması da bir kriter olarak belirlendi. Eğer sosyal medya takipçisi Avrupa'nın ilk 30'unda ise takımlar yine değerlendirmede yer aldı.

Denetleme şirketlerinin kulüp değerlendirmesi firma değerini işaret ediyor. Buna göre şirketin borç ve gelir oranı da değer durumunu etkiliyor. Ayrıca karlılık, popülerlik, takım değeri, yayın hakları ve stat sahipliği araştırmanın değer belirleme faktörünün önemli boyutları konumunda.

Takım değeri sıralamasında Madrid ve United'ı sırasıyla Barcelona, Bayern Münih, Arsenal, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Juventus ve Paris Saint Germain takip ediyor.

Sayfa Yükleniyor...