Cantona'dan Deschamps'a ağır eleştiri!

Eric Cantona, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Dechamps’ı ırkçılık yapmakla suçladı. Cantona'ya göre; Deschamps, Benzema ve Ben Arfa'yı Kuzey Afrikalı oldukları için şampiyona kadrosuna almadı.

NTV Spor 27.05.2016 - 12:46
Cantona'dan Deschamps'a ağır eleştiri!

Fransa, 10 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en önemli favorileri arasında gösteriliyor. Didier Deschamps yönetiminde turnuvaya iddialı bir şekilde hazırlanan Fransa, her hattında deneyimli ve kaliteli futbolcularla dikkat çekiyor. Ancak Fransa Milli Takımı'nın eski futbolcularından Eric Cantona'ya göre kadro seçiminde Deschamps'ın bazı hataları var.

İddiasını bir adımı ileriye taşıyarak, Deschamps'ı ırkçılık yapmakla suçlayan Cantona, Hatem Ben Arfa ve Karim Benzema'nın kökenleri nedeniyle şampiyona kadrosunda yer almadığını vurguladı. Fransa Milli Takım Teknik Direktörü'nün art niyetli davrandığını belirten Eric Cantona, "Deschamps'ın ismine bakın. Tam bir Fransız ismi. Belki de Fransa'da Fransız ismine sahip tek insan. Ailesinde herkes Fransız, başka ırktan kimse yok. Tıpkı Amerika'daki mormonlar gibi" ifadelerini kullandı.

Bu sezon Nice formasıyla Fransa Ligi'ni 17 gol - 6 asistle tamamlayan Hatem Ben Arfa'nın Tunus asıllı olduğunu hatırlatan ve bu nedenle as kadroya giremediğini belirten Cantona, 29 yaşındaki futbolcunun şampiyona kadrosu yerine yedek listede yer almasını eleştirdi.

Bir diğer Kuzey Afrikalı Karim Benzema'nın da adının şantaj suçlamasına karışması nedeniyle milli takımdan azledildiğine vurgu yapan Cantona, EURO 2016'da Fransa yerine İngiltere'yi destekleyeceğini açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...