"Almanlar onu komşu olarak istemiyor"

Almanya'nın en önemli futbolcularından biri olan, Bayern Münih ve Milli Takım'in değişmez isimlerinden Jerome Boateng'e çirkin saldırı. Bir siyasi parti lideri, Boateng için; "Almanlar onu komşu olarak istemiyor" açıklamasını yaptı. Siyasetçiye büyük tepki gelirken, Boateng'e büyük destek çıktı.

NTV Spor 29.05.2016 - 13:03
"Almanlar onu komşu olarak istemiyor"

Fatih Demireli - Aşırı sağcı söylemleri ile bilinen ve son dönemde çıkış yapan Almanya için Alternatif (AfD) partisi 2. Genel Başkanı Alexander Gauland, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği röportajda bir soru üzerine, "Jerome Boateng'i herkes futbolcu olarak seviyor ama komşu olarak istemiyor" açıklamasını yaptı.

Kamuoyundan büyük tepki toplayan Gauland, Almanya Futbol Federasyonun hışmına da uğradı. Federasyon Başkanı Reinhard Grindel, "Bu çok çirkin bir açıklama. Siyasi sloganlar atmak için Boateng kullanılmıştır. Boateng harika bir sporcu ve muazzam bir insan. Toplum içinde saygınlığını kazanmış, gencler için örnek olmuştur" ifadesini kullandı.

Milli Takım Menajeri Oliver Bierheoff da, "Bu bir ilk değil ve yorum yapmaya bile değmez" diye konuştu.

Jerome Boateng'in Milli Takım arkadaşı, Schalke kaptanı Benedikt Höwedes ise sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Boateng'e destek çıktı.

Howedes, Boateng ile birlikte Milli Takım'daki çeşitli fotoğraflarını paylaşırken, "Almanya ile kupa kazanmak istiyorsan, böyle bir komşuya ihtıyacın var" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...