"Bu yılın hatalarından ders çıkaracağız"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Mithat Yenigün, futbolda geride kalan sezondaki hatalardan dersler çıkarıp yeni sezonda daha güzel bir organizasyon yapacaklarını belirtti.

NTV Spor 30.05.2016 - 15:31
"Bu yılın hatalarından ders çıkaracağız"

Almanya'da Köln Fenerbahçeliler Derneğinin düzenlediği "2. Bahar Şenliği" etkinliğine katılan Yenigün, yaptığı açıklamada, yeni sezonda en büyük hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu dile getirerek, "İnanıyorum ki bu yılın hatalarından ders çıkaracağız ve daha güzel bir organizasyon yapacağız, önümüzdeki sezon bütün taraftarlarımızla birlikte (şampiyonluğu) kutlayacağız." dedi.

Sadece futbolda değil her branşta şampiyonluğu hedeflediklerini vurgulayan Yenigün, "Biliyorsunuz basketbol bizim sayemizde çok iyi kademeler yaptı. Galatasaray ULEB Kupası'nı aldı, biz saniye farkıyla CSKA Moskova'ya karşı şampiyonluğu kaybettik. Masa tenisinde bayanlar ve erkeklerde şampiyon olduk. Her branşta çıtamızı daha da yukarılara çıkarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yenigün, devletten amatör branşların daha çok desteklenmesini talep ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim, yılda 45 milyon lira kadar kendi cebimizden amatör branşları destekleme bütçemiz var, bu sürdürülebilir değil. Mesela, olimpiyatlara giden sporcuların yüzde 16'sı Fenerbahçe'den gidiyor. Bu, her branşta çalışarak ve o seviyelere gelerek oluyor. Onun için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir çalışma başlatıldı. Umuyorum ki önümüzdeki sene bütün branşları desteklerler ve bütün dünyada biz sporu güzel temsil ederiz. Sadece Fenerbahçe değil, bütün takımlarımız ve kulüplerimiz destekler, o zaman da Türkiye'nin adını her yerde duyurmuş oluruz ve öyle umuyorum ki bunu başarırız."

Sayfa Yükleniyor...