Format değişecek mi?

UEFA, yeni başkanını seçtikten sonra Aralık ayında Şampiyonlar Ligi formatı hakkında son kararını verecek. Avrupa’nın büyük kulüpleri daha fazla yayın geliri elde etmek için UEFA yönetimini format değişikliğine zorluyor.

NTV Spor 31.05.2016 - 15:30
Format değişecek mi?

Real Madrid ile Atletico Madrid'i karşı karşıya getiren Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan Milano, eşzamanlı olarak önemli bir toplantıya sahne oldu.

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin temsilcileri ile UEFA yetkilileri, 2018-19 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni Şampiyonlar Ligi formatını mercek altına aldı.

Büyük kulüpler daha fazla yayın geliri elde etmek için format değişikliğinin zorunlu olduğuna inanıyor. Bu değişimden en fazla etkilenecek olanlarsa eski başkan Michel Platini döneminde Şampiyonlar Ligi kapısı açılan küçük kulüpler.

Toplantıdan sızan kulis bilgilerine göre büyük kulüplerin yetkilileri grup sürecinin fazlasıyla tahmin edilebilir olduğunu bunun da izleyici sayısının düşmesine yol açtığı görüşünü ileri sürdü. Bazı yöneticiler, basketboldaki Euroliegue organizasyonu gibi Şampiyonlar Ligi'nin de daimi üyeleri olması gerektiğini savundu.

Bazı maçların Asya ve Amerika'ya daha rahat pazarlanması için cumartesi gününe alınması önerisi de gündeme geldi. İngiliz kulüplerinin ise format değişikliğine karşı olduğu belirtiliyor. Zira zaten astronomik bir yayın anlaşması yapan Premier Lig ekipleri Avrupa'daki rakiplerinin Şampiyonlar Ligi yoluyla güçlenmesini istemiyor.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli, geçtiğimiz günlerde Amerika dışında çok az izleyicisi bulunan NFL'de takımların küresel bir izleyici kitlesine sahip Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımlardan çok daha fazla yayın geliri elde etmesini gündeme getirmiş; UEFA'dan bu durumu düzeltmek için somut adımlar atmasını istemişti.

UEFA, 14 Eylül'de yeni başkanını seçtikten sonra Aralık ayında Devler Ligi formatına son şeklini verecek.

Sayfa Yükleniyor...