İlkay Manchester City'de

Manchester City, Borussia Dortmund'un Türk asıllı Alman oyuncusu İlkay Gündoğan'ı 21 milyon Sterlin karşılığında renklerine kattı.

NTV Spor 01.06.2016 - 22:37
İlkay Manchester City'de

Bayern Münih'ten ayrılarak Manchester City'nin menajeri olan Pep Guardiola, ilk transferini gerçekleştirdi ve çok istediği 25 yaşındaki orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'ı transfer etti.

İlkay, Manchester City kulübünün sosyal paylaşım sitesi Twitter'da  paylaştığı mesajında, "Taraftarlara, resmen Manchester City oyuncusu olduğumu resmi olarak duyuruyorum. Yakında görüşmek üzere." ifadelerine yer verdi.

4 YILLIK SÖZLEŞME
Sakatlığı nedeniyle Almanya'nın EURO 2016 kadrosunda yer alamayacak olan İlkay, yeni sezonda Manchester City forması giyecek. İngiliz ekibi, İlkay ile 4 yıllık anlaşma imzalandığını duyurdu. 

Kulüp internet sitesindeki açıklamada transfer haberine yer verilirken, 25 yaşındaki oyuncunun yaratıcılığı, teknik kapasitesiyle orta sahanın her yerinde oynayabileceğine vurgu yapıldı.

Bu özellikleriyle İlkay'ın Pep Guardiola'nın opsiyonlarına zenginlik katacağını belirtildi ve Türk asıllı alman oyuncunun, "Manchester City ile sözleşme imzaladığım için heyecanlıyım. City'nin ilgisini duyduğumda bir an önce buraya gelmek istedim. Her şey çabucak gelişti ve şimdi buradayım. Borussia Dortmund'da oynadığım süreden mutluluk duydum ve orada geçirdiğim 5 mutlu yıl için kulübe, taraftarlara teşekkür ediyorum. 

Bana oynama şansı verdiler ve bana inançlarından, sabırlarından dolayı iyi bir oyuncu oldum. Şimdi City ile büyük başarılar kazanmak için yeni bir mücadele içine gireceğim." ifadelerine yer verdi.

25 yaşındaki orta saha oyuncunun son 5 yıl oynadığı Borussia Dortmund'un formasını 157, Alman Milli Takımı'nın ise 16 kez formalarını giydiği hatırlatılırken, 15 yaşında Bochum'a imza attığı ve 2008-09 sezonunda da ilk profesyonel maçına çıktığı kaydedildi. İlkay'ın Bochum 2. takımında bir kaç maçın ardından Nurnberg'e geçtiği ve bu takımın formasını 2009-2011 tarihleri arasında 53 kez giydiği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...