Yeni yılda basketbol planı!

Fenerbahçe Mali Genel Kurulu'nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basketbol takımında değişiklik yapmayacaklarını ve Ekpe Udoh’un NBA’e gidebileceğini söyledi.

NTV Spor 05.06.2016 - 14:14
Yeni yılda basketbol planı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, basketbol takımında değişiklik yapmayacaklarını söyledi. Bir tek Ekpe Udoh'un NBA'den haber beklediğini söyleyen Başkan Yıldırım, bu sezon Euroleague'de final oynayan sarı-lacivertlilerin başında Zjelko Obradovic olmasa taraftarın kendisine tepki göstereceğini sözlerine ekledi. Yıldırım bunun üzerine başarının şampiyonlukla ölçülmediğine vurgu yaptı.

Amatör şubelerin açığının 91 milyon lira olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Sponsorları çıkın açık 83 milyon lira. Obradovic geçen sene Türkiye'yi kazanamadı, Avrupa'da finalde CSKA'ya yenildi. Obradovic olmasa 'başkan istifa' derlerdi. Bütçeler 30 milyon avro, gelir 11 milyon avro. Nasıl yapacağız. Kombineyle olmuyor artık. Kurlar çok yükseldi. Basketbolcumuz Ekpe Udoh da NBA'e gidebilir. Gaziantep'teki patlamada korktu. Yüzde 51 kalacak. Takıma 1-2 takviye yapacağız." diye konuştu.

Göreve geldiği 1998 yılından bu yana amatör şubelere 170 milyon 459 bin dolar gider yaptıklarını dile getiren Yıldırım, "Banka borcumuz 88 milyon dolar. 144 milyon dolar da Sportif AŞ'nin borcu. İkisinin toplamı 232 milyon dolar. 170 milyon dolar amatörlere harcadık. Devam edersek borç artacak. 1 Milyon Üye projesine de hız verelim. Şu anda 40 bin üye oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kadın basketbol takımından bazı oyuncuların Basketbol Geliştirenler Derneği'ne (BGD) transfer olmasına da tepki gösteren Yıldırım, "(Fenerbahçeliyiz) diyorlarlar ama basket takımı kuruyorlar. Hepsini ihraç edeceğim. Olcay Çakır'a 250 bin lira veriyoruz BGD dedikleri bir yer 600 bin lira. Hollingsworth'le 400 bin dolarda anlaşacaktık onlar 500 bin verip BGD'ye alıyorlar. Fenerbahçelilik bu mu? Ondan sonra yemin ediyorlar 'haberimiz yoktu' diye. 'Fenerbahçeliyim' deyip, Fenerbahçe'nin karşısında olanların hepsini bu kulüpten göndereceğiz. Ya Fenerbahçeli ol ya da olduğun yerde."

Maliye Bakanlığı'nın kulübe toplam 73 milyon lira ceza verdiğini aktaran Yıldırım, bu ceza için uzlaşma da arayacaklarını ifade etti.

Amatör şubelerin küçülmesiyle ilgili genel kuruldan talep gelirse kabul edeceğini söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Benden sonra gelenlere UEFA kriterlerini aşmamış, amatör şubeleri arz ettiğim rakamların içinde kalacak bir kulüp vaat ediyorum. 'Amatörlerin bütçelerini indirelim' derseniz buna da varım. Gelecek yönetimler bunu yerine getiremeyebilir. Onların namına ben yapabilirim. 'Gelirleri kadar indirelim' derseniz amatör branşları, bunun için elimden geleni yaparım. Ben bu koltuğa yapışmadım. Herkes bunu bilsin. Yapışmak da istemiyorum. Muhalefet nasıl yapılır göstereceğim size. İnşallah Allah kısmet eder ve gösteririm."

Yıldırım, konuşması sırasında zaman zaman genel kurulda bulunan kongre üyeleriyle de diyaloğa girdi.

Sayfa Yükleniyor...