Löw yeni formatı sevmedi!

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, 24 takımlı Avrupa Şampiyonası formatını beğenmediğini dile getirdi. Löw, bununla birlikte eski formata geçişin artık mümkün olmadığını söyledi.

NTV Spor 18.06.2016 - 15:37
Löw yeni formatı sevmedi!

Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez 24 takımla oynanıyor...

Yeni format gereği gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlarla birlikte dört grubun en iyi üçüncüsü de ikinci tura çıkmaya hak kazanacak. Kimilerinin beğenisini kazanan bu yeni format Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ü pek memnun etmedi.

Tecrübeli çalıştırıcı daha önce grup aşamasını geçen takımların çeyrek finale yükseldiği 16 takımın yer aldığı turnuva formatını daha başarılı bulduğunu dile getirdi.

"Eskisi daha ideal bir formattı. Grubun ilk maçından itibaren çok heyecanlı karşılaşmalar oluyordu" ifadelerini kullanan Almanya Teknik Direktörü Löw, birçok takımın aşırı defansif anlayışı ön planda tutarak kalesini savunmaya çalıştığını ve bunun da gol sayısına etki ettiğini söyledi.

2. maçların ardından 1 puanı bulunan takımların da ikinci tur şansı olduğu değerlendirmesinde bulunan Joachim Löw, bunun çok adil görünmediğini ancak 16 takımlı eski turnuva formatına dönüşün artık çok da mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...