"Bu kadar kötü başlayacağımızı düşünmüyorduk"

A Milli Takımımızın başarılı file bekçisi Volkan Babacan, kritik Çek Cumhuriyeti maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

NTV Spor 20.06.2016 - 21:21
"Bu kadar kötü başlayacağımızı düşünmüyorduk"

"Çok iyi başladığımız bir turnuva olmadı" diyen Volkan Babacan, "Elemelere de çok iyi başlaşamamıştık. Sonunu çok iyi getirdik. Fransa'da kalma adına çok büyük bir şansımız var. Bunun inancıyla sahaya çıkacağız. Fransa'da daha yolumuza devam etmek istiyoruz. Oynadığımız takımlar Avrupa'nın önde gelen takımları. Defansları iyi olduğu kadar atakları da iyi. Biz de bu kadar kötü başlayacağımızı düşünmüyorduk. Hala bir şansımız var. Biz elemelerde de son denilen yerden geldik. Burada kalmak için son maçımızı oynayacağız. Bunu iyi değerlendirip yolumuza devam edeceğiz" dedi.
 
İspanya mağlubiyetinden sonra toparlanmak ve bu maça hazırlanabilmek zor muydu?
Maç oynandı bitti. İspanya maçında ne yaptığımızı düşünecek dourumda değiliz. Önümüzde tek hedef var. O da Çek Cumhuriyeti maçını kazanmak. Ne ispanya ne de Hırvatistan maçı aklımızın hiç bir noktasında yok.
 
Arda Turan ıslıklandığında neler hissettiniz?
Bizim çok önemli bir maçımız var. Sadece bunu düşünüp buna hazırlanıyoruz. Birşeyler olmuştur yaşanmıştır. Buna en iyi karakterde sahada cevap verecektir.
 
Kötü başladık, ama bir şansımız var. Nasıl bir milli takım olması gerekiyor? Nasıl motive oluyorsunuz?
Biz oyuncular olarak tek hedefimiz Fransa'da kalabilmek. Bu turnuvada ileriye nasıl ileri gidebiliriz. Daha ne kadar ileri gidebiliriz. Hem Avrupa'daki seviyemizi görme adına önemli bir maç. Çek Cumhuriyeti maçında da sahaya tamamıyle galibiyet parolasıyla çıkacağız. İsteğimiz ve arzumuz son derece üst düzeyde olacak. Son şansımız.
 
Eleme sürecinde, maç maç pozisyon pozisyon bir çok topu çıkardın. Ligde de Fenerbahçe maçında da olağanüstü performans gösterdin? Bu 2 maçta ne farklı oldu? Neyin yanlış gittiğini düşünüyorsun?
Hep iyi oynadığım maçları söylüyorsunuz. Kötü oynadığım maçlar da var. Kendi adıma özeleştiri yaptığım zaman ekstra katkı vermem gerekiyordu. Bu iki maçta veremedim. Umarım ve inanıyorum yolumuz uzun. Çek Cumhuriyeti maçıyla başlayıp şampiyonaya devam edip artı katkı için elimden geleni yapacağım.
 
Çek Cumhuriyeti'nde bazı oyuncular Süper Lig'de oynuyorlar?
Çek takımında oynayan oyuncuları bir kenara bırakalım. Çek takımını çok iyi tanıyoruz. Elemelerde olsun, yakından tanıyoruz. Onlar da mutlak kazanmak için sahada olacaklar. Keyifli bir maç olacak. Umarım kazanan biz oluruz.

 

Sayfa Yükleniyor...