"Biz zoru seviyoruz"

Çek Cumhuriyeti karşısında ilk golümüzü atan ve maçın adamı seçilen Burak Yılmaz, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 22.06.2016 - 00:11
"Biz zoru seviyoruz"

Sadece kazanmanın yetmediğini söyleyerek sözlerine başlayan Burak Yılmaz; "2-0 kazanmamız gerekiyordu. Oyun içerisinde de her şey istediğimiz gibi gitti. Bir gol bulabilirsek ikinciyi atabileceğimizi biliyorduk. Mutluyuz. Çok da üzüntülüyüz, bazı şeylere kırgınız. Sürekli bir şeyler yazılıp çiziliyor. Oyuncuların duygu ve düşünceleri sorulmuyor. Bu olaylar böyle midir diye bize sorulmuyor. Çok kırgınız ama arkadaşlarımın hepsini çok tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettik. Biz zoru seviyoruz. Bugün taraftara da teşekkür ediyoruz. Mağlup da olsak bizi yüreklerine basacaklardı." dedi.  

Üst tura çıkmak istediklerini kaydeden Burak Yılmaz, "Hocamız burada olmak büyük başarı demişti. Gruptan çıkmak çok daha büyük başarıdır. Birbirimizi biraz sevelim. Sadece galibiyet veya mağlubiyetle insanları eleştirmeyelim. Bir oturup düşünmeliyiz. Tebrik ederim. İnşallah devamı gelir." ifadelerini kullandı.

UEFA tarafından maçın adamı seçilen Burak Yılmaz, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında  bu sene kendisi için çok zor bir dönem olduğunu dile getirirken, "Büyük sakatlıklar yaşadım. İki tane fizyoterapistle çalıştım. Önemli olan benim burada sağlıklı bir şekilde olabilmemdi ve takımım için mücadele etmemti. Bunu çok fazla söyleyerek yakınmama gerek yok. İşim profesyonellik. Ve bunun karşılığını aldığımı düşünüyorum." diye konuştu.

"ÇOK ÜZGÜNÜM, KIRGINIM"
Milli Takım kampında basında çıkan haberlere tepki gösteren Burak Yılmaz, "Arda ve benim hakkımda çıkanlarla ilgili bize hiçbir şey sormadınız. Bu yaşandı mı, gerçekten böyle midir diye sordunuz mu? Bu söylenenlerle alakalı çok hayretler içindeyim. Çok üzgünüm, kırgınım. Arda da öyle. Bu bir milli dava. Bu ne ilk ne son olacaktır. Herkesin canı sağolsun." siteminde bulundu.

"Bu geceki golünüz Kuzey İrlanda'yı da ilgilendiriyor. Belfast'ta senin golünü kutlayanlar var." yorumu üzerine, "Bu futbol sadece bir maçlık bir şey değil. Turnuvalarda birbirine bağlantılı maçlar var. Bugün bazı takımlar üzülmüş olabilir. Futbolun gereği. Bazı maçları bekleyeceğiz. Çıkarsak da istediğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız." demekle yetindi.

"EMRE MOR BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ"
Burak Yılmaz'a Emre Mor'u da değerlendirirken, "Çok enteresan bir oyuncu. İlk geldiğinde onu tanımıyordum. İlk antrenmana çıktığında yetenekli olduğunu gördüm. Bugün bütün dünya onun kalitesini gördü. Türk futbolu iyi bir futbolcu kazandı. Emre Mor'la ilgili haberler çıkıyor. Ama Emre Mor, bizim gözbebeğimiz, çiçeğimiz. Ona sevgiyle sarılıyoruz. Emre Mor çok daha iyi yerlere gelecektir. Güzel bir transfer yaptı. Kendini daha iyi geliştirip çok daha iyi yerlere gelecektir. Allah ona sakatlık vermesin" sözleriyle genç oyuncuya övgüler yağdırdı.  

"Önceki 2 maçla bu maç arasındaki fark neydi?" sorusuna da yanıtlayan Burak Yılmaz, "Çok genç arkadaşımız var. Ben bile tecrübeli olduğum halde bu derecede ilk turnuvam. Çok heyecanlanmış olabiliriz. Biz Türk milleti olarak zoru severim. Sıkıştık ve geri döndük: Sloganımıza uygun gidiyoruz. Gruptan çıkmayı çok istiyoruz. Belki tecrübesizlik olabilir ama bütün kardeşlerimi ve arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. " ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...