"Dünya kulübüne geldim"

Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Serdar Aziz: Benim için harika bir duygu. Dünya kulübünde forma giyeceğim.

NTV Spor 22.06.2016 - 14:21
"Dünya kulübüne geldim"

İŞTE ANLAŞMANIN DETAYLARI

Galatasaray, Bursaspor'da forma giyen milli stoper Serdar Aziz ile 2020 yılına kadar sözleşme imzaladı. 26 yaşındaki Serdar Aziz, Türk Telekom Arena'da düzenlenen ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı imza töreninde açıklamalar yaptı.

Galatasaray'a transfer olduğu için çok mutlu olduğunun altını çizen Serdar Aziz "Çok mutluyum. Benim için harika bir duygu. Dünya kulübünde forma giyeceğim. Elimden geleni yapacağım. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Transferimle yakından ilgilendi. Hedefleri büyük olan bir insanım. Elimden gelen en iyi mücadeleyi Galatasaray için vereceğim. Ben buraya, Galatasaray olduğu için geldim. Önemli olan Galatasaray'da olmam. Galatasaray forması giymek için sabırsızlanıyorum. Başkanımız sağlam bir duruş sergiledi; burayı seçmemde en büyük nedendir" ifadesini kullandı.

İmza töreni sonrası yapılan soru-cevapta konuşan Serdar Aziz "Galatasaray'ın uzun zamandır benimle ilgilenmesi imzamda önemli etken. Birçok teklif aldım ama şu anda nerede olduğum önemli. Burada olmaktan ben ve ailem çok mutluyuz. Şu anda her nerede olduğum önemli ve Galatasaray'da olmamın mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Serdar Aziz, "Daha önce gelmediğin için pişmanlık duyuyor musun?" sorusuna, "Şu an sorumluluk sahibiyim. Bursaspor'un takım kaptanı olarak ve tecrübeli olarak geldim. Şimdi daha çok şey katabilirim Galatasaray'a" yanıtını verdi.

“FATİH TERİM İLE GÖRÜŞMEDİM"
26 yaşındaki oyuncu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Galatasaray'a imzası öncesi görüşüp görüşmediği sorusunu "Fatih Hoca ile bir görüşmem olmadı. Burada olmak çok güzel bir duygu. Galatasaray'a burası Galatasaray olduğu için geldim. Diğer teklif eden kulüplerin hangisi olduğu beni ilgilendirmiyor. Forma için çok sabırsızlanıyorum" şeklinde cevapladı.

SERDAR AZİZ KİMDİR?
Makedonya Manastır doğumlu bir baba ve Bursa Yenişehirli bir annenin çocuğu olarak 23 Ekim 1990 tarihinde Bursa Osmangazi'de dünyaya geldi.

Babasının futbolculuk hayalini gerçeğe dönüştürmek için 10 yaşında Bursaspor altyapısına başladı. Çok değil, bu hayal 6 yıl sürdü...

Bülent Korkmaz'ın Bursaspor'da hocalık yaptığı dönemde Bursa Merinos'ta kiralık oynadı. Onu Bursaspor'un A takımına çağıran ilk isim ise Raşit Çetiner oldu.

2008-09 sezonunda Samet Aybaba'nın çalıştırdığı Bursaspor'da ilk kez bir maça çıktı. 25 Ekim 2008 tarihinde Kadıköy deplasmanında stoper olarak Bursa savunmasında yer aldı...

Sezonu 7 resmi maçla tamamlarken 3 Mayıs 2009'daki Antalya deplasmanında attığı golle savunmacı golcü kimliğinden kesit sundu.

Bursaspor'un Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı 2009-10 sezonunda A2 takım kadrosunda yer aldı. Ertesi sezon Ertuğrul Sağlam döneminde takımın değişmez parçası olmayı başardı. 6 sezonluk periyotta 171 resmi maça çıktı. 11 gole imza attı.

Serdar Aziz, 2011 yılında babasının Makedon asıllı olması Makedonya Milli Takımı'ndan teklif aldı. Ancak Galli teknik direktör John Benjamin Toshack'a, "Türk'üm ve benim hayalim Türkiye A Milli Takımı'nda oynamak" dedi.

59 kez milli takımın alt kategorilerinde yer alan Serdar Aziz 16 Kasım 2014'teki Kazakistan maçıyla A Milli Takım kariyerine başladı. Daha ilk maçında golle tanıştı. 9 kez A Milli oldu.

Ay-Yıldızlı formayla Euro 2016'da mücadele eden Türkiye'nin geniş kadrosunda yer aldı ancak sakatlığı nedeniyle Fransa'daki turnuvaya gidemedi.

2014 yılı Mayıs ayında hayatını Tuğçe Türk ile birleştirdi.

Sayfa Yükleniyor...