Sevinç yüzölçümünden büyük!

Avrupa şampiyonaları tarihine katılan en küçük ülke İzlanda, grup ikincisi olarak adını bir üst tura yazdırdı. Takımın, Avusturya karşısında elde ettiği zafer başkent Reykjavik de binlerce kişi tarafından coşkuyla kutlandı.

NTV Spor 23.06.2016 - 11:31
Sevinç yüzölçümünden büyük!

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan İzlanda, F Grubu'ndaki son maçında Avusturya ile karşı karşıya geldi. Maçı son saniyelerle attığı golle 2-1 kazanan İzlanda, böylece hem Avrupa Şampiyonaları tarihindeki ilk galibiyetini elde etti hem de ilk kez 2. tura yükseldi. Avusturya maçını başkent Reykjavik'teki dev ekrandan izleyen binlerce kişi de büyük bir coşku yaşadı.

Son saniyelerde gelen galibiyet golü Reykjavik'i bir kez daha bayram yerine döndürdü.

"TRİBÜNDEKİLERİN YARISINI TANIYORUM"
Oyuncular da en az İzlanda halkı kadar mutlu ve gururluydu. Maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan Kari Arnason, takımdaki oyuncuların özel hayatında da en yakın arkadaşları olduğunu belirterek; "En yakın arkadaşlarınızla omuz omuza sahaya çıkıp; böyle bir başarı elde edebilmek gerçekten inanılmaz. Burada gerçekten büyük bir aile gibiyiz. Tribünde bizi destekleyen taraftarların neredeyse yarısını tanıyorum" dedi.

Geçmişte büyük turnuvalarda her zaman İngiltere'yi desteklediğini dile getiren Arnason, şimdi İngiliz Milli Takımı ile 2. turda karşılaşacak olmalarını ‘gerçek üstü' olarak nitelendirdi.

İzlanda halkının kutlamalara devam edebilmesi için milli takımlarının kendilerinden 165 kat büyük bir ülkeden gelen oyuncuları yenmesi gerekecek. Bakalım; İzlanda peri masalına İngiltere karşısında da devam edebilecek mi?

 

Sayfa Yükleniyor...