Atiba'ya izin yok! Mario Gomez ve Kolarov'a açık kapı!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Atiba, Mario Gomez ve gündemdeki isimlerden Kolarov'un durumlarıyla ilgili konuştu. Atiba'yla devam edeceklerini söyleyen Orman; Gomez'in transferi kendisine bağlı, şartlarımıza uyarsa gelir" dedi. Beşiktaş Başkanı, Alexandar Kolarov'un da gündemlerinde olduğunu vurguladı.

NTV Spor 13.07.2016 - 14:04
Atiba'ya izin yok! Mario Gomez ve Kolarov'a açık kapı!

Atiba'nın sözleşmesi olduğunu söyleyen Fikret Orman, "Atiba'yı çok seviyoruz. Antrenmanlarına çıkıyor. Kontratı 1 yıl var, devam edecek. Atiba'yı satma niyetimiz yok. Kendisiyle konuşacağım. Belki biraz daha uzatabiliriz." dedi.

Serdar'ın takımdan ayrıldığını hatırlatan Orman, "10 numara karakterde bir arkadaşımız. Futbol nankör bir spor. Bizden ayrılmanın, gelmenin şekli, nezaketi, zarafeti var. İsmail Köybaşı'nın sözleşmesi hayırlı olsun. Sözleşmesi bitti. Kendi tercihi. Başka söyleyeceklerim yok. Futbolun içerisinde olan şeyler. Şahsi olarak üzüntülerim olabilir ama bu futbolla alakalı değil. İnsani manada olabilir. O da beni alakadar eden şeyler." diye konuştu. 

"GOMEZ ŞARTLARIMIZA UYARSA GELİR, ALTERNATİFLERE DE BAKIYORUZ"
Siyah-beyazlı ekibin gündemindeki en önemli isimlerden Mario Gomez'le ilgili de net konuşmaktan çekinen Orman, "Mario'yu, Beşiktaş ailesi çok sevdi. Geçenlerde telefonda konuştuk. Mesaj atmıştı. Ben de cevap verdim. Artık son noktalarına geliyoruz. Beşikttaş'ta oyuncuların gelmesinin bir şekli var. İstediğimiz oyuncular var. Şartlarımız, prensiplerimize uyduğunda gelebilecekler. Gomez sevdiğimiz bir oyuncu, şartlarımıza uyarsa olabilir. Alternatiflerine de bakıyoruz." dedi.

Mario Gomez'in kulübü Fiorentina ile hiçbir zaman bir sorunları olmadığını söyleyen Fikret Orman, "Ahlaklı bir kulübüz. Mario Gomez'den bağımsız olarak bir maç düşündük ama olmadı. Tarihlerimiz uyuşmadı. Zaten çok iyi ilişkilerimiz vardır. Bizim bütün kulüplerde iyi ilişkilerimiz var. Sözlerimizi yerine getiriyoruz. Hiç kimsenin arkasından dolaşıp işler yapmıyoruz. Oyuncuyala konuşacaksak kulübüyle konuşuyoruz. Geçenlerde Bursaspor başkanı açıkladığı için söyledim. Ben Serdar Aziz'le asla görüşmedim. Bizim görüşeceğimiz merci Bursaspor başkanıdır. Gidip oyuncularla konuşmamız bizim tarzımız değil. Burası beşiktaş. Ağırlıığı var ve biz de ona göre yönetme gayreti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı. 

Mario Gomez'in transferinde karar mercisinin Gomez'in kendisinin olduğunu söyleyen Orman, "Fiorentina ile 1 yıl daha sözleşmesi var. Beşiktaş'a gelmek istiyor. Yavaş yavaş artık bizim açımızdan da Mario için de transferin olumlu veya olumsuz netleşmesi lazım. Beşiktaş bir oyuncuya yönelik strateji kurmaz. Türkiye'nin en önemli santraforu Beşiktaş'ın oyuncusu. Alternatifi olan milli oyucnularımız var. Planladığımız konuştuğumuz oyuncular var. Mario olmazsa olmaz." sözleriyle Alman golcü konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

KOLAROV KONUSU
Gündemdeki isimlerden Alexandar Kolarov'a da değinen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Kolarov, basında tartışılan bir isim. Bir kulüpte de kontratlı bir oyuncu. Bitti bitiyor gibi bir durum yok. Listemizdeki isimlerden bir tanesi ancak anlaştığımız bir süreç yok. Sol bek transferleriyle ilgileniyoruz. Bir çok oyuncuyla ilgileniyoruz. O da isimler arasında olabilir." sözleriyle Sırp oyuncunun da gündemlerindeki isimlerden bir tanesi olduğunu duyurdu.

Taraftara şirin gözükmek için transfer yapmayacaklarını kaydeden Orman şöyle devam etti, "Taraftarımız şunu alın diyor. Genel kurula gidiyorsunuz şampiyon olmuş stadını açmış bir kulübün borcu konuşuluyor. 'Bu borç nasıl aşağı inecek?' deniliyor. Genel kurulda 30 kişi borçla ilgili konuşuyor. Öbür taraftan UEFA'yla anlaşmalarımız var. İşte 'Ospina'yı alın başkan( diyorlar. Ospina kontratlı bir futbolcu. Kulüp satıyor mu? Hayır. Sattığında ne kadar istiyor?

Dünya eski futbol dünyası değil. Artık sokakta bir para bulsanız bundan kulüp için transfer yapamazsınız. Kulübün bütçesine göre transfer yapabilirsiniz. Futbol dışı gelir yaratıp futbolda kullandıkları için, Zenit kulübü 40 milyon Euro ceza yedi. Manchester City ya 50 ya da 60 milyon Euro'luk ceza yedi. Siz transfer yaptığınızda bütçeniz içinde olmayan kaynakları kullanamazsınız. 'Galatasaray da transfer yaptı' diyorlar. Galatasaray UEFA'ya gitmiyor ki. Biz kendi bütçemiz içinde doğru transferler yapacağız. Taraftara şirin gözükmek için transfer yapmayacağız."

Boyko devre arasında geldi. İlk maçta şanssız oynadı. Şu anda çok hırslı olduğunu duydum: Kalitesi belli olan bir oyuncu. Ondan istifade etmek için onu aldık. Mustafa Pektemek pırlanta gibi bir çocuk. Geçen sene çok fazla şans bulamadı. Bu seneki kadro yapılanmasında şu an bunları konuşmak için çok erken. Yer bulamayacaksa satılabilir. Ama hocamızdan böyle bir  rapor gelmedi.

Sayfa Yükleniyor...