7.5 milyon dolarlık imza!

Trabzonspor'a yeni sponsor...

NTV Spor 14.07.2016 - 14:36
7.5 milyon dolarlık imza!

Trabzonspor, Qatar National Bank ile forma göğüs reklamını içeren ana sponsorluk anlaşması imzalandı. QNB, 3 yıllık sponsorluk için bordo-mavili kulübe 7,5 milyon dolar verecek.

İstanbul'da Raffles Hotel'de düzenlenen sponsorluk imza törenine Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, QNB Grup İletişim Genel Müdürü Yousef Darwish, kulüp yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tören öncesinde QNB ve Trabzonspor için hazırlanan kısa filmlerin yayınlamasının ardından Slovakya'da kamp yapan Trabzonsporlu futbolcuların QNB logosunun altında verdiği poz alkışlar eşliğinden sinevizyonda gösterildi.

Başkan Muharrem Usta, Trabzonspor'un yeni bir yolculuğa çıktığını belirterek, "Trabzonspor, yeni seçilen yönetim kurulu, profesyonel yönetim anlayışı, yeni oluşturulan teknik ekibi ve oyuncu kadrosuyla büyük başarılara yelken açmaya hazırlanıyor. Başarıya giden bu uzun yolculukta yolumuza QNB gibi saygın bir kuruluş ile çıkmaktan büyük gurur ve sevinç duyuyoruz. Bu yıl Trabzonspor'un 50. yılını kutlayacağız, hedefimiz Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmak. QNB'ye de bu heyecanımızı bizimle paylaştığı ve yanımızda olup desteklediği için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"TRABZONSPOR İÇİN TARİHİ BİR GÜN"
Usta, sponsorluğun Trabzonspor'un gelecek yolculuğundan sıçrama noktası olacağının altını çizerek, "Bugün Trabzonspor için tarihi bir gün. Belki de Türkiye'deki sponsorluklar içinde en önemli sponsorluk anlaşmalarından birini yapıyoruz. Dünya devi, prestiji çok fazla olan ve önemli şekilde spora destek veren Katar'dan QNB markası ile Trabzonsporumuz yeni bir yolculuğu başlıyor. Göreve geldiğimizde çıtayı yükseğe koyduk. Bunu gerçekleştirmek için de ekonominizin buna uygun olması çok önem arz ediyor." diye konuştu.

Trabzon'u her yıl Körfez ülkelerinden 500 binin üzerinde turistin ziyaret ettiğini anlatan başkan Muharrem Usta, "Neden QNB? Dünya spor endüstrisine baktığımızda bazı sponsorlar çok öne çıkıyor. QNB de bunlardan biridir. Spor dostu bir banka aynı zamanda Katar futbol ligi ve Endonezya liginin isim sponsoru. Türkiye ve Trabzon'un Katar ile yolları son yıllarda her konuda kesişiyor. Trabzon'a Körfez ülkelerinden geçen yıl 500 bin turist geldi, bu yıl ise 750 binin üzerinde turist geliyor. Bu anlaşmayı yapıyor olmamız bu açıdan da önemli." şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ DA DESTEK VERDİ"
Türkiye ile Katar arasında ekonomik ve ticari ilişkilerde önemli bir ivme yakaladığının altını çizen Usta, şöyle devam etti:

"QNB'nin Türkiye'de stratejik yatırımlarını gördük. Ülkemizde önemli bir bankayı satın aldı. Girdikleri ülkelerde spora yatırım yapan bir banka. Bu anlaşmada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da destek istedik. Bu anlaşmayı yapmamıza katkı sunması bizim için çok önemliydi. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca sayın bakanımız Berat Albayrak'a, diğer bakanlarımıza, Trabzon'da siyaset yapan bütün milletvekillerimize, bürokratlarımıza, eski başkan ve yöneticilerimize, Trabzonspor'a katkı sağlayan taraftarlara ve herkese teşekkür ediyorum. Türkiye bunu bilsin ki yeni sponsorlarla dev bir yolculuğun, uluslararası büyük başarılara imza atacağımız yeni bir yolculuğun başlangıcındayız."

İtibar yönetiminin Trabzonspor ve kendileri için mihenk taşı olduğunu kaydeden Usta, "Bu anlaşma çok önemli bir döneme denk geldi. Yeni stat, yeni kamp tesisleri, yeni sponsorumuzla herkesi işin içerisine katarak 50. yılımıza çok güçlü bir şekilde girmek istiyoruz. En büyük gücümüz taraftarımız. Şimdi yanımızda QNB gibi bir dünya markası var. 50. yılla yeni stadımız da geliyor. Güzel günler bizi bekliyor." açıklamasında bulundu.

Başkan Usta, bir soru üzerine sponsorluğun değeri ile ilgili, "Anlaşma 3 yıllık 7,5 milyon dolar. Bunu da ilk defa buradan açıklıyoruz. Trabzonspor'un tarihi açısından en yüksek rakam olsa gerek. Bu anlaşma finansal hacminden ziyade ilerisi için çok daha büyük önem taşıyor." diye konuştu.

"BAŞKA SPONSORLUK DÜŞÜNMÜYORUZ"
QNB Grup İletişim Genel Müdürü Yousef Darwish ise Trabzonspor'a sponsor oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'de Trabzonspor haricinde başka bir sponsorluk anlaşması yapmayacaklarını söyledi.

Yousef Darwish, spor sektörünün kurumsal sosyal sorumluluk alanında önem verdikleri bir alan olduğunu söyleyerek, "Marka stratejimiz içerisinde de tercih ettiğimiz iletişim kanallarından bir tanesi. Bu sebeple, Finansbank'ın satın alınması ile faaliyet göstereceğimiz Türkiye pazarında Trabzonspor sponsorluğumuzu doğru zamanda atılmış bir adım olarak görüyoruz. Türkiye'de Trabzonspor'dan başka bir kulübe veya lig sponsoru olmayı düşünmüyoruz." dedi.

Darwish, Trabzonspor'a sponsor olmalarıyla ile ilgili, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'u tercih etmemizin nedeni, Türkiye'nin en köklü, geçmişi başarılarıyla dolu, geleceğe büyük bir heyecanla bakan, geniş bir taraftar kitlesine sahip olan seçkin kulüplerinden bir tanesi olmasıdır. Türkiye'de bulunma ve Trabzonspor ile bu anlaşmayı yapmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Ortadoğu ve Afrika'daki önder bir banka olarak 30'dan faza ülkede, 27 binden fazla çalışanımızla ve en son girdiğimiz ülke de Türkiye. Finansbank'ı satın alarak Türkiye pazarına girdik. Fransız futbol kulübü Paris Saint Germain, Endonezya Ligi ve birçok uluslararası turnuvanın sponsorluğunu üstlenen QNB için bu anlaşma yabancı olmadığımız bir iletişim alanı. Şunu iyi biliyoruz ki Türkiye'de bulunmadan Ortadoğu ve Afrika'da lider olamayız. İleriye dönük hırsları ve hedefleri olan Trabzonspor'la anlaşma yaptığımız için mutluyuz."

Darwish, Trabzonspor'un yapımı devam eden stadına sponsor olmayacaklarını ifade ederek, sosyal medya üzerinden kendilerine destek veren bordo-mavili taraftara teşekkür etti.

YENİ FORMALAR DA TANITILDI
Konuşmaların ardından yeni sezon formalarının da tanıtıldığı törende imzalar atıldı. Tören sonrasında başkan Usta, Yousef Darwish'e adının yazılı olduğu forma hediye etti ve atkı taktı.

Bordo-mavili kulübün başkanı, iki formayı bugüne yetiştirdiklerini belirterek, çubuklu formaların 15 gün sonra çıkacağını belirtti. Usta, gelecek sezon Trabzonspor taraftarlarının beğenilerine, tamamen özgün tasarımları olan olağanüstü formalar sunacaklarını kaydetti.

 

Sayfa Yükleniyor...