"Teknik direktörler terzidir"

Chelsea'nin yeni menajeri Antonio Conte, basının karşısına geçti. İddialı açıklamalarda bulunan İtalyan menajer, yeniden Şampiyonlar Ligi vizesi almak istediklerini söyledi.

NTV Spor 15.07.2016 - 11:57
"Teknik direktörler terzidir"

Chelsea, 3 yıllık sözleşme imzaladığı yeni menajeri Antonio Conte'yi basınla buluşturdu. EURO 2016'da İtalya'nın başında bulunan 46 yaşındaki menajer, birkaç günlük tatilin ardından Londra kulübündeki görevine başladı. Conte, Chelsea'deki zorlu serüvene hazır olduğu mesajını verdi;

"Bu benim hayatım için, kariyerim için ve ailem için yeni bir sayfa. Yeni bir ülkede ve harika bir ligde çalışmaya başlayacağım için çok mutluyum. Dünyanın en zor ligine geldiğimin farkındayım. Çünkü burada 6-7 takım şampiyonluk için mücadele veriyor. Böylesi büyük bir takımın başına geçtiğim için çok gururluyum.”

Önümüzdeki sezon en önemli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi vizesi almak olduğunu belirten İtalyan çalıştırıcı, yeni sezonda Guardiola, Mourinho ve Klopp gibi teknik adamlara karşı mücadele verecek olmanın kendisini endişelendirmediğini vurguladı;

"Bu menajerler arasında bir mücadele olmayacak. Mücadele; olağanüstü oyunculara sahip, olağanüstü takımlar arasında olacak.”

İLGİNÇ BENZETME
Conte, teknik direktörler için de ilginç bir benzetmede bulundu.

“Teknik direktörler aslında birer terzidir. Takımlarına en uygun kıyafeti dikmek zorundadırlar. Geçen sezonu 10. tamamladık ama bizi tekrar yarışa sokacak bir formül varsa; o da çalışmak, çalışmak, çalışmak...”

Conte, Chelsea'nin başındaki ilk maçına Premier Lig'in ilk haftasında West Ham karşısında çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...