"Özlenen, beklenen, başarılı Trabzonspor geliyor"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, NTV Spor'da Spor Merkezi'nde Ercan Taner ve Murat Kosova'nın konuğu oldu. Usta "Sorumluluk bilinciyle çalışıp, eski başarılı günlerini yaşayan sağlıklı bir Trabzonspor getireceğiz. Geleceğimizin aydınlık olduğunu düşünüyorum" dedi.

NTV Spor 15.07.2016 - 18:56
"Özlenen, beklenen, başarılı Trabzonspor geliyor"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, NTV Spor'un konuğu oldu. Usta, Spor Merkezi'nde Ercan Taner ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı. 

Özellikle ekonomik anlamda zor günlerden geçtiklerini ancak geleceğe umutla baktıklarını belirten Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, transfer konusunda ise "Taraftarlarımız rahat olsun. Transferde belki gecikiyor gibi görünüyoruz ama baskı altında da hata yapmak istemiyoruz. Takım olmaya çalışıyoruz. Sorumluluk bilinciyle çalışıp, eski başarılı günlerini yaşayan sağlıklı bir Trabzonspor getireceğiz. Geleceğimizin aydınlık olduğunu düşünüyorum. Eski başarılı Trabzonspor'un geldiğini hep beraber göreceğiz. Ekonomide zor günlerden geçtik, hala da bazı sorunlar devam ediyor. Karanlık bir tünelden geçtik. Bitmedi ama geleceğimizi planlayabiliyoruz. Trabzonspor sağlıklı bir ekonomik altyapıya ulaşacak. Onu sağlayamazsanız, özlenen Trabzonspor gelmez" ifadesini kullandı.

"MÜHENDİS GİBİ ÇALIŞIYORUZ"
Teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte kadro konusunda yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve "takım olmaya" çalıştıklarını vurgulayan Usta "Bu sene çok fazla sayıda oyuncuyla yollarımızı ayırıyoruz ama tam bir kararlılık içindeyiz. Kulübümüzün gerçek anlamda yenilenmeye ihtiyacı var. Belirlediğimiz isimlerle yollarımızı ayırıyoruz. Ersun Hoca ile konuştuk 'Bize kaç oyuncu lazım' diye. 6-8 oyuncu almamız gerekiyor. Şu ana kadar kesinleşen transferlerimiz sol bek Ibanez ve santrfor Ramil Sheydaev. Demek ki bizim 6 civarında oyuncu alacağımız ortada. Köklü bir kulübüz ama ekonomik süreç bizi transferde olumsuz etkiliyor. Geçmişte bonservis ödeme konusunda sorunlu bir Trabzonspor olunca, talip olduğumuz futbolcuların takımları parayı peşin istiyor. Onlara Trabzonspor'da yeni bir yönetimin ve güvenli bir ortamın olduğunu anlatıyoruz. İyi bir noktaya geldik. Aldığımız oyuncuları yarın da satabilmemiz önemli. Trabzonspor eski hataların faturasını çok ağır ödedi. Transferde tam bir mühendis gibi çalışıyoruz" dedi.

"YENİ STAT SEYİRCİLİ İLK MAÇA YETİŞECEK"
Akyazı'daki yeni stadın, Trabzonspor'un seyircili oynayacağı ilk maça yetişeceğinin müjdesini veren Muharrem Usta "Stadımızı seyircili ilk maçımıza yetiştireceğiz. Bence Türkiye'de olağanüstü bir tesis ortaya çıkıyor. 41 bin 61 kişilik stat. Kombine alan taraftarlarımıza forma hediye edeceğiz. Herkesin maça formayla gelmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

"ÖYLE BİR DÜNYA YOK!"
Transfer alacakları isimlerin takıma "hazır" geleceğini söyleyen Muharrem Usta, yeni dönemde oyuncu alacaklarının gecikmeyeceğini belirtti. Usta "Türkiye'de bir takımın maaşları 10 ay düzenli ödensin, o takım ilk 6'ya girer. Bizim takımın alacakları bir gün gecikmeyecek. Eski borçları yapılandırıyoruz. Kimsenin alacağı kalmayacak" dedi. Bu sezon takıma prim ödemeyeceklerinin altını çizen Usta "Başarıya endeksli bir sisteme geçtik. Kötü sonuçta sonra taraftar uyumayacak, yönetim uyumayacak ama futbolcu prim alacak. Öyle bir dünya yok!" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...