Bir ihtimal daha var!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Monaco eşleşmesindeki savunma kurgusuna karar vermek için bir hazırlık maçı daha yapmak istiyor. 5 hazırlık maçında da üçlü savunmayı deneyen Portekizli teknik adam, dörtlü defans kurgusuna dönmeyi de ihtimaller dahilinde tutuyor

NTV Spor 20.07.2016 - 14:08
Bir ihtimal daha var!

Şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe'de maça bir hafta kala oyun sistemi bilmecesi hala çözülemedi. Teknik direktör Vitor Pereira oynanan 5 hazırlık maçında da üçlü savunmayı denese de stoper rotasyonundaki sıkıntıları da düşünerek, Sparta Prag karşılaşmasının bir bölümünde dörtlü savunmaya döndü.

İzinden yeni dönen Martin Skrtel'in henüz hazır olmaması, transfer operasyonunda da bilinen bir durumdu. Stoper rotasyonuna dahil edilen Mehmet Topal'ın da cezası nedeniyle Monaco maçında oynayamayacak olması, savunmada Simon Kjaer ve Roman Neustadter'in formalarını garanti kılıyor. Bu iki ismin yanında oynayabilecek tek gerçek stoper ise Hakan Çinemre. Hakan Çinemre her ne kadar kamptaki performansıyla teknik heyetin beğenisini kazansa da, Avrupa'daki tecrübesizliğinin risk oluşturacağı düşünülüyor. Bu durumda Pereira üçlü savunma oynamak isterse ya Hakan'ı bu bölgede kullanacak ya da başka bir mevkiden stopere oyuncu kaydıracak. Hazırlık döneminde sol stoper olarak değerlendirilen Hasan Ali Kaldırım'ın da sol bölgede oynamasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira soldaki diğer alternatif olan yeni transfer İsmail Köybaşı, sezon başı hazırlıklarına yeni başladı ve henüz maç oynayabilecek seviyede değil.

Pereira'nın elindeki diğer sistem alternatifi ise geçtiğimiz sezonun sonunda başarılı olan dörtlü savunma dizilişi. Şayet Pereira bu dizilişi tercih ederse savunmada Kjaer ve Neustadter haricinde başka bir stopere ihtiyaç kalmayacak. Prag'daki maçta bu denemeyi yapan Pereira, savunmanın sağında Şener Özbayraklı'ya şans verirken, Gregory van der Wiel'ı hücumun sağında değerlendirdi. Aatıf Chahechouhe'yu sol kanada çeken Pereira, Salih Uçan'ı forvet arkasında kullandı. Fenerbahçe'de bu sistemin kanatlarında kullanılan Volkan Şen ve Alper Potuk cezaları nedeniyle monaco maçlarında forma giyemeyecek.

Geçtiğimiz hafta oynanması planlanan Lyon karşılaşmasının iptal olması üzerine, yönetimden yeni bir hazırlık maçı talep eden Pereira son kararını bu maçta verecek.

Sayfa Yükleniyor...