Hamit Altıntop'tan gündem yaratan Türk futbolu çıkışı: "İhtiyacım yok"

A Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop açıklamalarda bulundu. Altıntop, Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım'a çağrılmasının ardından Ümit Milli Takım'a gönderilmesine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

Haber Merkezi - NTV Spor 04.05.2024 - 17:15
Hamit Altıntop'tan gündem yaratan Türk futbolu çıkışı: "İhtiyacım yok"

Beşiktaş forması giyen 'un A Milli Takım'a seçildikten sonra Ümit Milli Takım'a gönderilmesi uzun süre gündemi meşgul etmişti. A Milli Takımlar Sorumlusu konuya ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

L1 Üçgen YouTube kanalına konuşan Hamit Altıntop'un açıklamaları şöyle:

"ÖMÜR BOYU BİZ KENDİSİYLE OLACAĞIZ"

Semih Kılıçsoy kendisi de yıprandığını söylüyor. "Oyuncunun öyle bir şey söylediğini bilmiyorum." Feyyaz Uçar öyle açıkladı. Beşiktaş tarafı 'mobbing' kelimesini kullanıyor. Mobbing ne ya? Sizin oyuncunuz iki Avrupa maçına çıkıyor iki gol atıyor ve değeri artıyor. Biz bu şekil geleceğe daha iyi hazırlanacağını düşünüyoruz. Geçmişte örnekler var. Erken o formayı giyen kaybolabiliyor. Biz bu kararı Montella ile verdik. Biz geleceğe hazırlama anlamında onu kadroya almak istedik. Maksat ortamı görmesi, hayal etmesi ve hocanın da Semih'i tanıması. Hemen büyük top yapıldı, büyük balon yapıldı. Semih belki yazın kendi kulübünden ayrılacak ama Milli Takım'da devam edecek. Ömür boyu biz kendisiyle olacağız. O taraftar böyle bir tepki gelmesi bizi şaşırttı.

"BENİM TÜRK FUTBOLUNA, TÜRK FUTBOLUNUN BANA İHTİYACI OLDUĞU KADAR İHTİYACIM YOK"

Böyle bir dünya olabilir mi? Böyle bir şey olması mümkün değil. Bu kabul edilecek bir şey değil. Biz 85 milyon insanı temsil ediyoruz. Menajerler öyle yapıyormuş, böyle yapıyormuş. O zaman ben şirket kurayım. Allah korusun işbirlikleri yapayım, ona göre oyuncular gelsin, kadroyu kurayım. Ona göre hoca gelsin. Öyle bir şey olamaz. Benim gönlüm ve vicdanım rahat. Kişi işi kendinden bilir muhabbeti var ya. Ben o konuda mütevazi olmayacağım. Benim Türk futboluna, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğu kadar ihtiyacım yok. Bazı twitterda şov yapan arkadaşlar bu durumu farklı yerlere çekebilirler. Ben vatanımı seviyorum, Türk futbolunun bana ihtiyacı var. İnsanlar farklı düşünebilir ama çok da umrumda değil. Almanya'da güzel bir turnuva oynayıp tarih yazmak istiyoruz. Bu turnuva da olmazsa bile gelecek turnuvalarda büyük başarılar kazanacağız.

"SEMİH PIRLANTA GİBİ ÇOCUK"

Semih'i malzeme yapamayız. O bizim evladımız. Pırlanta gibi bir çocuk. O çocuğu bu duruma sokmak yakışıyor mu? Montella'nın bir bildiği var Semih merak etme. Onun senle ilgili bir bildiği var. O kadar çok şey öğrenecek ki. Biz sürdürülebilirlik istiyoruz, istikrar istiyoruz. Semih Kılıçsoy iki yıl sonra bu takıma geldiğinde bahanesi olmadan tak tak oynayacak. Takımı taşıyacak.

"BU JENERASYON LİDERLİK YAPACAK"

2005 jenerasyonu belki de 2032'de kupaya dokunacak. Bu jenerasyon kaptanlık yapacak, liderlik yapacak. Biz onları oraya hazırlıyoruz. Semih Kılıçsoy hazırlık maçına çıksın gol atsın değil. Biz 2032'de bu 2005 jenerasyonuyla muhteşem bir takım kurmak istiyoruz.

Sayfa Yükleniyor...