"Şimdiki Galatasaray bambaşka"

Galatasaray'ın İsviçreli oyuncusu Blerim Dzemaili, Galatasaray'a tekrar döndüğü için mutlu olduğunu söyledi ve yeni sözleşme için mesaj gönderdi, "Uzun yıllar Galatasaray'da oynamak istiyorum." Dzemaili kiralık gittiği dönemle şimdiki dönemi de kıyaslarken, "şimdiki Galatasaray bambaşka" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 27.07.2016 - 15:12
"Şimdiki Galatasaray bambaşka"

Galatasaray'a tekrar döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Blerim Dzemaili, "Galatasaray ile sözleşmem var ve burada devam etmek istiyorum. Kontrat yenileme konusunda başkanımızla görüşmek ve uzun yıllar Galatasaray'da oynamak istiyorum." dedi.

Hangi mevkiide kendisini daha rahat hissettiği yönündeki soruya ise İsviçreli oyuncu, "Oynayacağım pozisyonu belirlemek hocamıza kalmış. Ancak en iyi pozisyonum defansif orta saha. Bazen hocamız benden inisiyatifler almamı istiyor. Hocımızın isteği doğrultusunda farklı pozisyonlarda oynayabilirim." yanıtını verdi.

Genova'da geçirdiği kiralık dönemle ilgili olarak "Geçen sene İtalya'da güzel bir sezon geçirdim." diyen Dzemaili, "Onun üzerine de İsviçre Milli Takımı'yla Fransa'daki Avrupa Şampiyonası'nda oynadım. Bir çok teklif aldım. Önceliğim kesinlikle Galatasaray. Galatasaray'la daha uzun yıllar kontrat yapmak istiyorum. Teklifler aldım ama önceliğim Galatasaray olacak." açıklamalarını yaptı. 

Tekrar Galatasaray'a dönme konusunda eşinin tedirgin olduğu yönündeki haberler için de Dzemaili, "İstanbul'da yaşamayınca o anda son durumu da bilmiyorsunuz. Basıntan takip ediyorsunuz. Buraya gelmeden önce İstanbul'da 3-4 gün kaldım. Durum iyiydi, sıkıntı yoktu. Bunu eşime ve aileme anlatacağım. Bu küçük bir problem." dedi. 

Gittiğim zamanki Galatasaray ile şimdi bulduğu Galatasaray'ın çok farklı olduğunu vurgulayan Dzemaili şöyle devam etti, "Bir haftadır buradayım. Şimdi farklı oyuncular ve farklı bir hoca var. Hocamız çok iyi ve pozitif birisi. Bütün oyuncularla çok iyi iletişimi var. Takım çok uyumlu. Hocamızın bu özelliğinin bunda etkili olduğunu düşünüyorum. İlk geldiğim Galatasaray ile şimdiki Galatasaray bambaşka 2 takım."

Düzenli oynamak istediğini kaydeden İsviçreli oyuncu, "Bir profesyonel oyuncu için düzenli oynamak çok önemlidir. Geçen sezon gidip düzenli oynamak benim için çok pozitif oldu. Buradan ayrılırken sizi istemeyen bir hoca vardı ve ayrımdı. Şimdi yeni bir hoca var ve ona kendimi göstermem gerekiyor. Düzenli oynamak ve yeni bir başlangıç bende olumlu bir etki yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Takıma yeni transferler yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine de Dzemaili, "Bu aslında hocamıza, başkanımıza, yöneticilerimize sorulacak bir soru. Benim üzerime düşen şans bulduğumda yüzde yüzümü vererek o formayı giymek. Takımın orta sahasında iyi isimler var ve rekabete açık bir kadro. Oyuncuya ihtiyaç var mıdır yok mudur buna hocamız ve başkanımıza karar verecektir." yanıtını verdi. 

Galatasaray'a ilk geldiğimde inanılmaz mutlu olduğunu dile getiren Dzemaili,"Çünkü futbol kariyerinizi üst seviyede bir takımda bitirme şansını yakalıyorsunuz. Ancak işler iyi gitmedi. Sakatlık yaşadım ve beni geçen sene istemeyen bir hocam vardı. Kiralık gittim ve daha sonra Avrupa Şampiyonası'nda kendimi gösterdim. Aynı performansı burada da göstermek istiyorum" diye konuştu.

Felipe melo ile kendisini kıyaslamanın doğru olmayacağını kaydeden Dzemaili, "Felipe biraz defansif. Benim pozisyonum hem defansif hem ofansif. Mevkii anlamında ve oyun karakteri anlamında birebir aynı olduğumuzu düşünmüyorum." dedi. 

Dzemaili basın toplantısının sonunda Galatasaray'ın oyuncusu olduğunu vurgularken, "Burada mutluyum. Başkanımızla yönetim kuruluyla ve hocayla bir görüşme yapmak istiyorum. Eğer yeni bir sözleşme yapmak istemezlerse, hocamla konuşup kendim ve Galatasaray için en iyi kararı almak zorundayım. Ancak şu anda en iyi performans gösterip Galatasaray'da kalmak istiyorum." ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...