Guardiola'nın son gözdesi!

Hedefte John Stones var...

NTV Spor 28.07.2016 - 11:45
Guardiola'nın son gözdesi!

Manchester City, Everton'ın genç savunma oyuncusu John Stones'u kadrosuna katmaya çok yaklaştı. İngiliz basınına göre Stones, bir savunmacı için astronomik bir bedelle yakında Pep Guardiola'nın yeni oyuncusu olacak. 

Pep Guardiola; Barcelona ve Bayern Münih'te uyguladığı top hakimiyetine dayalı oyun anlayışını, yeni takımı Manchester City'ye de oturtmaya çalışıyor. Bu oyun sisteminin önemli unsurlarından biri de, savunmada ayağa pas yapabilecek bir oyuncu. Guardiola bu nedenle oyun tarzı Barcelonalı Gerard Pique'ye benzeyen John Stones'u kadrosuna katmak istiyor. Nitekim Guardiola son açıklamasında "Normalde savunma oyuncuları güçlü ve hava toplarına hakim ve agresif olur. Ancak istediğimiz oyunu kurmak için savunmada ayağına hakim bir oyuncuya ihtiyacımız var" dedi.

Guardiola'nın bu sözlerinin ardından, Manchester City ile Everton yönetimleri arasındaki Stones pazarlığı hız kazandı. Everton, genç savunmacı için 50 milyon sterlin istiyor. City'nin son teklifi ise 42 milyon sterlin oldu.

İngiliz basını, Stones'un da City'ye gitmek istemesi nedeniyle, iki kulübün orta yolda anlaşacağını ve transferin kısa süre içinde gerçekleşeceğini yazıyor.

City Menajeri Guardiola, yeni sezonda en çok güvendiği oyunculardan birinin de Fernandinho olacağını şimdiden açıkladı. Brezilyalı orta saha oyuncusunun Barcelonalı Mascherano gibi savunmada oynayabileceğini ifade eden Guardiola "Fernandinho 10 farklı pozisyonda oynayabilir. O; hızlı, zeki ve agresif bir oyuncu. Bize sahanın her alanında çok yararlı olacak" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...