"Yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler..."

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, darbe girişimine sert tepki göstererek, "Devletimize kalkışma cüreti gösteren yapı, 3 Temmuz 2011'den bu yana FETÖ paralel yapılanmasıdır." dedi. Galatasaray'a da göndermede bulunan Mosturoğlu, "Yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler, kişisel ikballeri için bu yapının faaliyetine destek olanlar da en az bu illegal yapı kadar sorumludur." ifadelerini kullandı.

NTV Spor 30.07.2016 - 13:17
"Yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler..."

Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen yüksek divan kurulu temmuz ayı olağan toplantısında yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Mosturoğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da asker kıyafetleri giymiş teröristler tarafından demokratik parlamenter sistemimize karşı alçakça kalkışma yaşandı. Bu terörist grubun silahlı kalkışması, alçaklığın geldiği son noktadır. Milletin kurumlarını içeriden ele geçirilmiş, çok değerli vatan evlatları devletin dışına itilip esir edilmiştir. 15 Temmuz'da göz dönmüş hainler milletin canına kastetmiş, milletin parası ile alınan milli ordumuza ait silahlar ile vatandaşlarımızı katledip gazi meclisimizi bombaladılar. Bu tehdide karşı milletimiz destansı bir mücadeleye girmiştir ve kalkışma bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile bu destanı yazan milletimize şükranlarımızı sunuyor, şehit olanlara rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz."

Darbe girişimine karşı dik duranlara teşekkür eden Mosturoğlu, "Bu kalkışma hareketine karşı son derece kararlı bir mücadele yürüten Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, TBMM Başkanımıza, hainlere karşı milletimize göğsünü siper eden başta kahraman polis teşkilatımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kalkışmanın içinde olmayan ve milletinin tarafında olan askerlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu  yapının Fenerbahçe Kulübü'nü de ele geçirmeye çalıştığını ancak bunu başaramadığını aktaran Mosturoğlu, "Fenerbahçe Spor Kulübü devletinin yanındadır. Devletimize kalkışma cüreti gösteren yapı, 3 Temmuz 2011'den bu yana FETÖ paralel yapılanmasıdır. 3 Temmuz 2011'in ilk saatlerinden itibaren bu yapının FETÖ olduğunu görmüş ve en güçlü oldukları dönemde kararlılıkla ve korkusuzca mücadele ettik." değerlendirmesinde bulundu.

"DESTEK OLANLAR DA SUÇLUDUR"
Bu yapının yanında saf tutanların gerçek düşüncelerinin de ortaya çıktığını anlatan Mosturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler her vesile ile bu yapının baş yapıtı, 3 Temmuz kumpasına karşı mücadele ederken, ebedi dostlukları unutup sportif rekabet uğruna bunlara destek olanlar, UEFA'yı faks yağmuruna tutanlar, bizi UEFA'ya şikayet edenler, yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler, kişisel ikballeri için bu yapının faaliyetine destek olanlar da en az bu illegal yapı kadar sorumludur."

Spor medyasını da eleştiren Mosturoğlu, spor camiasının içindeki bu yapıyı destekleyenlerin de temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geri vitese geçerek bugün taraf değiştiren spor medyasındaki illegal yapı mensupları ile sadece kendi reytingleri uğruna bu yapının değirmenine su taşıyan spor medyası mensupları da aynı şekilde sorumludur. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübünde kişisel geleceğini gören ve Aziz Yıldırım'ı yok olması ile Fenerbahçe Spor Kulübünde iktidar olma niyetinde olan işbirlikçiler de en az bu yapının mensupları kadar sorumludur. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonun o tarihte görev yapmış, bu yapıya mensup olanlar ile şahsi bir takım sebeplerle bu yapıyla iş tutanlar da sorumludur."

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 3 Temmuz süreciyle ilgili yapılan soruşturmada 50'ye yakın kişinin tutuklandığını aktaran Mosturoğlu, 12 Mayıs 2012'de Galatasaray'ın Kadıköy'de şampiyon olduğu maç sonrası yaşananları hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"12 Mayıs hadisesi de var. Stadımızda taraftarlarımıza FETÖ polisleri tarafından gaddarca saldırıldı. O gün yaşananları biliyorsunuz. Suç duyurumuz yapıldı. Bu FETÖ çetesinin üyelerinin bir an önce tespit edilmesini göreceğimizi umuyorum."

Sayfa Yükleniyor...