"Kadıköy'de kupa kaldırdığımız anlar..."

2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Galatasaray forması giyen Johan Elmander, NTV Spor'a özel açıklamalar yaptı. İstanbul'da yaşadığı güzel günleri hala unutamadığını belirten İsveçli futbolcu, Sarı-Kırmızılılara dönmek için de açık kapı bıraktı.

NTV Spor 30.07.2016 - 14:28
"Kadıköy'de kupa kaldırdığımız anlar..."

Galatasaray'ın eski futbolcularından Johan Elmander, Sarı-Kırmızılılar'da geçirdiği iki sezonu güzel bir şekilde anıyor. NTV Spor'a verdiği özel röportajda Galatasaray'a transfer sürecini anlatan İsveçli futbolcu, İstanbul'a ilk geldiğinde karşılaştığı manzarayı, “Havaalanında onlarca insan benim için bir araya toplanmıştı. Hepsi bana başarı dilemeye gelmişti. Bu benim için gerçekten çok farklı bir tecrübeydi çünkü daha önce hiç bu kadar tutkulu taraftarla karşılaşmamıştım.” sözleriyle anlattı.

“Aramıza Zaman Ve Mesafe Girmedi” https://t.co/2GycB7WAni pic.twitter.com/oiNtOUSPE7

Sarı-kırmızılı ekipte birçok güzel anı yaşadığını dile getiren Elmander, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kazandıkları şampiyonluğun hem kendisi hem de takım için çok ayrı bir yeri olduğuna vurgu yaptı ve “İlk sezonumda şampiyon olduk. Birçok iyi maçımız vardı ama Fenerbahçe'ye gol attığım ve 3-1 kazandığımız maçı unutamıyorum. Bununla birlikte Kadıköy'de şampiyon olduğumuz karşılaşma da hala hafızamda. O maçta şanssız bir sakatlık geçirmiştim. Böyle bir ortamda elde edilen şampiyonluk; hem kulüp, hem takım, hem de taraftar için çok büyük anlam ifade ediyordu. Bu aynı zamanda özgüvenimizi artıran bir başarı oldu.” dedi.

Elmander, eski teknik direktörü Fatih Terim için de olumlu ifadeler kullanırken, “Fatih Terim ile ilgili hep pozitif düşüncelere sahibim. Hep çalıştığı grubun çıkarlarını düşünür. Çalıştığım en iyi teknik direktörlerden biri.” diye konuştu. 

İsveçli oyuncu, Galatasaray'dan kopma süreciyle ilgili olarak da “Galatasaray'da daha uzun süre kalmak isterdim. Ancak o dönemde geçerli olan yabancı sayısı kuralı nedeniyle bu mümkün olmadı. Ayrılmanın daha isabetli karar olacağına karar verdik. Bu gerçekten üzüntü verici bir karardı.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE'Yİ ÖZLEDİM”

Türkiye'yi özlediğini dile getiren golcü oyuncu, “Ailemle birlikte en güzel günlerimizin bir bölümünü İstanbul'da geçirdik. Türkiye ile ilgili birçok şeyi gerçekten özlüyorum. Türkiye yaşadığım en güzel ülke. Kültürel bir geçmişi, yardımsever insanları, harika yemekleri ve güzel de bir havası var. Taraftarlar da takımlarına son derece tutkuyla bağlılar. Galatasaray'da geçirdiğim iki sezonda benimle hep iyi bir iletişim içinde oldular.” açıklamalarını yaptı. 

Galatasaray'a açık kapı da bırakan Elmander, “Galatasaray için yeniden oynamak bir rüya. Ama ne olacağını bilemezsiniz. Ben hayal etmeye devam ediyorum. Olur mu olmaz mı göreceğiz.” sözleriyle  yeniden sarı-kırmızılı formayı giymek istediini dile getirdi.
Elmander, Galatasaray'ın bu sezon Avrupa kupalarında mücadele etmeyecek olmasının takım için bir avantaj oluşturabileceğini dile getirirken, “Galatasaray'a geldiğim sezon biz de Avrupa kupalarında oynamıyorduk. Bu durum sadece lige ve kupaya odaklanma açısından takıma bir avantaj yaratabilir. Umarım sezon sonunda kupayı kaldırırız" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...