Resmen Aykut Kocaman

Aykut Kocaman dönemi

NTV Spor 26.06.2010 - 17:36
Resmen Aykut Kocaman

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemi resmen başladı.

Alman çalıştırıcı Christoph Daum ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine Aykut Kocaman getirildi.

Aykut Kocaman 28 Haziran 2010 Pazartesi günü sarı lacivertli ekibin toplanmasıyla birlikte yeni görevine başlayacak . Kocaman'ın imza töreni 29 Haziran 2010 Salı günü saat 14.00'de yapılacak.

AYKUT KOCAMAN KİMDİR?
Aykut Kocaman'a daha önce futbolcu ve sportif direktör olarak hizmet ettiği Fenerbahçe'de şimdi de teknik direktör olarak görev yapacak.

4 Mayıs 1965'te Sakarya'da dünyaya gelen Aykut Kocaman, futbolculuk kariyerine Altınmızrak Kulübü'nde başladı. Ardından Sakaryaspor'a geçen Kocaman, esas çıkışını da burada yaşadı.

206 kez giydiği Sakaryaspor forması altında 99 gole imza atan Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin dikkatini çektiğinde tarihler 1988'i gösteriyordu. Sarı-lacivertli takımın 103 golle Türkiye rekoru kırdığı 1988-1989 sezonunda attığı 29 golle krallık tacını takan Kocaman, aynı mutluluğu 1991-1992 ve 1994-1995 sezonlarında da yaşadı.

1995-1996 sezonunda Trabzonspor ile amansız bir yarışa giren Fenerbahçe, Avni Aker Stadı'nda şampiyonluk maçına çıkarken, Aykut Kocaman takımının en büyük gol ümidiydi. Abdullah'ın golüyle 1-0 yenik duruma düşen sarı-lacivertliler, önce Oğuz'un frikiğiyle eşitliği sağladı, ardından da Aykut'un attığı golle 2-1'lik galibiyete ve aynı zamanda şampiyonluğa uzandı.

Maç sonunda Trabzonsporluların üzüntüsünü paylaştığını söyleyen Aykut Kocaman tüm Türkiye'nin takdirini kazansa da, dönemin Fenerbahçe Başkanı Ali Şen tarafından, Oğuz Çetin ile birlikte 252 maçta 176 gole imza attığı formadan uzaklaştırıldı.

İstanbulspor'a transfer olan golcü futbolcu burada geçirdiği dört sezonun son bölümünde futbolculuk ile teknik adamlığı birlikte yürüttü. Futbolculuk kariyerine nokta koyduktan sonra İstanbulspor'da teknik direktörlüğe devam eden Kocaman, sarı-siyahlılara oynattığı güzel futbolla dikkatleri üstüne çekti.

Takip eden dönemde sırasıyla Malatyaspor, Konyaspor ve Ankaraspor'u çalıştıran Aykut Kocaman, 2009-2010 sezonunun başında sportif direktörlük göreviyle Fenerbahçe'ye dönüş yaptı..

Sezon boyunca teknik direktör Christoph Daum ile ilişkisi tartışılan Kocaman, bu konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, Daum ile iyi bir iş ilişkisi içinde olduklarını söyledi..

Mart ayının başında Fenerbahçe'de Daum'un ardından teknik direktörlüğe getirilmesinin söz konusu olmadığını açıklayan Aykut Kocaman, kendisinin de böyle bir planı olmadığını söyledi.

Ancak, Fenerbahçe'nin son maçta şampiyonluğu kaybetmesiyle birlikte sarı-lacivertli camiada Christoph Daum üstündeki baskı artmaya başladı. Bu gelişme üzerine, Alman teknik adamla yolları ayırmaya karar veren sarı-lacivertli yönetim, uzun pazarlıklar sonunda amacına ulaştı ve Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün Aykut Kocaman olduğu açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...