Belgrad 'OF' çektirdi

Galatasaray sahasında OFK Belgrad ile 2-2 berabere kaldı

NTV Spor 29.07.2010 - 00:21
Belgrad 'OF' çektirdi

SERHAT BİNGÖL - UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk karşılaşmasında Sırbistan'ın OFK Belgrad takımını ağırlayan Galatasaray 2-0 öne geçtiği karşılaşmada son 10 dakikada yediği gollerle sahadan 2-2 berabere ayrıldı ve rakibine rövanş maçı öncesi avantaj verdi.

Galatasaray maça pas hataları ile başladı. 4.dakikada Sabri'nin pas hatası ile sol kanattan ceza sahasına giren Simic'in vuruşu az farkla auta gitti. Galatasaray ilk tehlikeli pozisyonunu 11. dakikada Mustafa Sarp ile buldu. Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda top ceza sahası içerisinde Mustafa Sarp'ın önünde kaldı. Mustafa Sarp çok sert vurdu ancak kaleci Saranov çok iyi uzandı ve topu köşeden çıkardı.

İlk dakikalardaki rakip sahada çok etkili olamayan Galatasaray, ilerleyen dakikalarda baskısını artırdı. 14. dakikada sol kanattan Arda'nın ortasında Mehmet Batdal'ın kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü. Hücumda özellikle Mehmet Batdal'ı topla buluşturarak pozisyon arayan Galatasaray, 23. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan Sabri'nin ortasına yükselen Mehmet Batdal kafayı vurdu, kaleci Saranov'u geçen topu çizgi üzerinden Nikolic çıkardı.

25.dakikada OFK Belgrad bu dakikaya kadar yakaladığı en etkili gol pozisyonundan yararlanamadı. Trivunovic'in sol kanattan yaptığı ortada top Galatasaray savunmasını ve kaleci Aykut'u da geçti. Arka direkte bomboş durumdaki Milic topa uzandı ancak yetişemedi. 26. dakikada sol taraftan çalımlarla ilerleyen Arda, ceza sahası çizgisi üzerinden sert vurdu. Kaleci Saranov'un da büyük hatası ile top ağlarla buluştu. Sıkıntılı geçen maçta Galatasaray'ı rahatlatan gol kaptan Arda Turan'ın ayağından geldi.

Galatasaray yine Mehmet Batdal ile etkili oldu. 32.dakikada Arda Turan'ın pası ile sağ kanattan ceza sahasına hareketlenen Mustafa Sarp, yerden Mehmet Batdal'a çıkardı. Çok müsait pozis Yerden ortasını Mehmet Batdal'a çıkardı. Müsait durumdaki Mehmet'in vuruşu kaleci Saranov'dan döndü.

42.dakikada Sabri'nin güzel pası ile ceza sahasına hareketlenen Arda, topu kaleci Saranov'un üzerinden aşırtmak istedi ancak yine Saranov'u geçemedi. İlk yarıda rakibine göre çok üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, ilk devreyi 1-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısı oldukça düşük bir tempoda başladı.

Karşılaşmanın 59.dakikasında Galatasaray'ın yeni transferi Pino, Serdar Özkan'ın yerine oyuna dahil oldu.

OFK Belgrad 63.dakikada etkili geldi. Trivunovic'in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Aykut güçlükle kornere çeldi. Galatasaray ilk yarıdaki etkili oyununu ikinci yarıya henüz yansıtamadı. Girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayan Mehmet Batdal, 68.dakikada yerini Kewell'a bıraktı.

69.dakikada Kewell'ın arapası ile ceza sahasına giren Pino'nun sert şutunu kaleci Saranov kornere çeldi. Saranov yediği golde hatalı olsa da, bu dakikaya kadar çok başarılı bir maç çıkarıyor. Galatasaray'ın etkili ataklarında kalesinde geçit vermedi.

İlk yarıda Arda ile sol kanattan rakip kaleye yüklenen Galatasaray, Pino'nun girmesi ile ikinci yarıda sağ kanattan etkili olmaya başladı.

76.dakikada ceza sahasına sağ taraftan giren Pino yerden ortaladı, kalecinin çeldiği topu Belgrad savunması uzaklaştıramayınca top kaptan Arda'nın önünde kaldı. Uzak köşeye düzgün bir vuruş yapan Arda topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi. Galatasaray tam rahatlamışken topu ağlarında gördü. 79.dakikada OFK Belgrad takımının kazandığı serbet vuruşta topa çok sert vuran Krstic topu ağlara yolladı. Savunmaya da çarpan top kaleci Aykut'u yanılttı ve ağlara gitti. 2-1

86. dakikada kullanılan korner atışında Aykut'un büyük hatasından yararlanan Injac kafayla topu boş ağlara gönderdi ve maçta beraberliği sağladı 2-2.

Maç boyunca sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan Galatasaray, 2-0 önde götürdüğü karşılaşmanın son 10 dakikasında yediği gollerle sahadan 2-2 berabere ayrıldı ve tur için avantajı OFK Belgrad'a verdi.

Karşılaşma'nın rövanşı 5 Ağustos Perşembe günü saat 18:30'da NTV'den naklen yayınlanacak.

UEFA AVRUPA LİGİ
GALATASARAY: 2 - OFK BELGRAD: 2
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Nicolai Vollquartz, Torben Jensen, Jakob Bille  (Danimarka)
Galatasaray: Aykut, Sabri, Neill, Servet, Hakan, Mustafa, Ayhan, Serdar Özkan  (Dk. 59 Pino), Barış  (Dk. 83 Cana), Arda, Mehmet Batdal  (Dk. 68 Kewell)
OFK Belgrad: Saranov, Petkovic, Rodic, Mijatovic  (Dk. 46 Filipovic), Nikolic, Trivunovic, Kecojevic, Markovic, Zeravica  (Dk. 67. Krstic), Simic, Milic  (Dk. 80 İnjac)
Goller: Dk. 26 ve 75 Arda (Galatasaray), Dk. 79 Krstic, Dk. 85 İnjac (OFK Belgrad)
Sarı kartlar: Dk. 51 Simic, Dk. 61 Markovic (OFK Belgrad), Dk. 89 Neill (Galatasaray)

Sayfa Yükleniyor...