Tur Kadıköy'e kaldı

Fenerbahçe Yunanistan'da PAOK'a 1-0 mağlıp oldu

NTV Spor 19.08.2010 - 00:07
Tur Kadıköy'e kaldı

Serhat BİNGÖL - UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Yunanistan'ın PAOK takımına konuk olan Fenerbahçe, ilk yarıda Vieirinha'nın ayağından yediği golle 1-0 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Young Boys'a elenen Fenerbahçe Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor. Young Boys maçlarında kötü futbol oynayarak taraftarını hayal kırıklığına uğratan Kanarya, lige ise çok hızlı başlamıştı. İlk hafta karşılaştığı Antalyaspor'un kalesine gol yağdıran sarı-laciverliler Selanik'e umutlu ancak bir o kadar da çekinerek gitti.

Antalyaspor maçının ilk yarısı sakatlanan Volkan Demirel'in yerine geçtiğimiz sezon 3. kaleci olarak düşünülen Mert Günok'un oynaması beklenirken, maç başladığında Volkan kaledeydi. Volkan'ın kaledeki yerini alması Fenerbahçe taraftarına maç başlamadan biraz olsun 'oh' çektirdi.

Ateşli Yunan tribünlerinin önünde maça başlayan Fenerbahçe'de Caner, 6.dakikada rakibini arkadan çektiği için sarı kartı gören isim oldu.

Fenerbahçe, ilk tehlikeli atağını 10.dakikada Antalyaspor maçının yıldızı Gökhan Gönül ile geliştirdi. Sağ taraftan yine çok etkili bindirdi Gökhan, önünü boşaltıp ortasını yaptı. Ancak kaleci Kresic, Semih'ten önce çıkıp topa sahip oldu.

18.dakikada Mehmet Topuz ile kaleyi denedi sarı-lacivertliler. Top direğin yanından auta gitti.

Ortada geçen karşılaşmada dengeyi bozan taraf PAOK oldu. Sağ taraftan yapılan ortayı Santos uzaklaştırmak istedi, arka direğe seken top Vieirinha'nın önüne düştü. Bekletmeden güzel bir vuruş yapan Brezilyalı oyuncu topu ağlara yolladı.

Yediği golün etkisi ile karşı kaleye gitmeye başlayan Fenerbahçe defansının arkasında açık vermeye başladı. Muslimovic, ceza sahasına girdiği esnada topu içerideki arkadaşlarına çıkarabilse Fenerbahçe'yi büyük bir şoka sokacaktı.

Yediği gole kadar çok tutuk bir oyun sergileyen Kanarya, 20.dakikada rakip kaleye gitmeyi hatırladı. Andre Santos ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci Kresic güçlükle çeldi.

Beraberlik için PAOK kalesine yüklenmesi beklenen Fenerbahçe, düşünülenin aksine kalesinde sürekli pozisyon görmeye başladı. Üretkenlik adına sahaya hiçbirşey koyamayan sarı-lacivertliler, Young Boys maçlarının sanki bir kopyasını oynuyordu.

Özellikle 28.dakikada PAOK farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı, Contreras'ın soldan ortasında Salpingidis kale sahası içinde dokunamadı ve Fenerbahçe taraftarının yüreğine su serpti.

Sürekli top kaybı yapan Fenerbahçeli oyuncular, tüm ilk yarı boyunca etkili olamadılar. Organize olamadığı gibi kalesinde de pozisyon veren sarı-lacivertliler özellikle 45.dakikada kalesinde inanılmaz bir gol pozisyonu yaşadı. Muslimovic, savunmanın arkasına sarktı ve Volkan'ı da geçip topu boş kaleye yolladı. Ancak Gökhan Gönül öyle bir müdahale yaptı ki kelimenin tam anlamıyla Fener'i ipten aldı.

İkinci yarıya Semih-Niang değişikliği ile başlayan Fenerbahçe, rakip kaleye daha etkili yüklemeye başladı. Soldan Alex'in ortasında kaleciyi de geçen topa dar açıdan Mehmet Topuz iyi vuramadı.

52.dakikada ise Mehmet Topuz'un harika frikiğini kaleci kornere çelebildi. Dönüşünde kullanılan kornerde PAOK oyuncuları topu uzaklaştıramadı, oluşan karambolde top Selçuk'un önünde kaldı. Onun vuruşunu kaleci Kresic kurtardı.

İlk yarıda çok tutuk bir oyun sergileyen Fenerbahçe, Niang'ın oyuna girmesiyle rakip kaleye yüklenerek başladı. Raip kalede iyice baskını artırmaya başlayan Fenerbahçe, bu baskının karşılığını rakibinin 10 kişi kalması ile aldı. Niang'ı düşüren Vitolo oyun dışında kalırken, kullanılan serbest vuruşta Alex kaleyi düşündü, ikinci yarının yıldızı Kresic birkez daha topu kornere çeldi.

İkinci yarıda sahada daha farklı bir Fenerbahçe var, oyuna hükmedip rakip sahada organize ataklar geliştirdi sarı-lacivertliler.

Sağ kanattan Gökhan Gönül ortaladı, oyuna ikinci yarıda giren gol ümidi Niang Selçuğun önüne indirdi. Selçuk müsait durumda kötü vurdu ve pozisyon kaleci Kresic'in ellerinde sonuçlandı.

PAOK'un 10 kişi kalması ile rakip kale önünde 'kamp' kuran Fenerbahçeli oyuncular istedikleri golü bir türlü bulamadı.

Özer ve Gökhan Ünal'ın da oyuna girmesiyle daha fazla hücumu düşünen Kanarya, 19.dakikada kalesinde gördüğü gole bir türlü karşılık verecek pozisyonları bulamadı.

Son dakikada PAOK öyle bir gol kaçırdı ki, Papazoglou zor olanı başardı ve kalenin 1 metre önünden topu üstten auta yolladı. Eğer bu pozisyon gol olsaydı Fenerbahçe'nin tur ümitleri iyice zora girecekti.

Fenerbahçe maçtaki en önemli pozisyonunu uzatma dakikalarında yakaladı, Niang'ın vuruşu savunmadan sekti ve Mehmet Topuz'un önünde kaldı. Topuz, kaleci Kresic ile karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin ayaklarına nişanladı.

Fenerbahçe ilk yarısında hiçbir varlık gösteremediği maçta, ikinci yarıya ağırlığını koymasına rağmen karşılaşmadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Niang'ın oyuna girmesinden sonra bambaşka bir oyun sergileyen sarı-lacivertliler İstanbul'a dönerken tur ümitlerini korudu.

Sayfa Yükleniyor...