'Kara' bulutları dağıttı

Avrupa'ya veda eden Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Manisaspor'u 4-2'lik skorla geçti.

NTV Spor 29.08.2010 - 21:45
'Kara' bulutları dağıttı

Önce Şampiyonlar Ligi kapısından döndü, daha sonra da UEFA Avrupa Ligi'nden... Avrupa'ya hüzünlü bir şekilde veda eden Fenerbahçe tüm dikkatlerini verdiği Spor Toto Süper Ligi'nde 3. haftada Manisaspor karşısına çıktı. Ligin ilk maçında Antalyaspor karşısında farklı bir galibiyet elde eden sarı lacivertliler, geçen hafta Trabzon'a mağlup olmuştu.

Cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maça Aykut Kocaman bir sürprizle başladı. 18 yaşındaki Okan Alkan'ı sağ beke yerleştiren Kocaman, sol beke de Caner'i koydu. Kocaman bu iki isim dışında kadroyu korudu. Kale ise Mert Günok'a teslim edildi. Andre Santos yabancı kontenjanına takılırken Dia da yedek kulübesinde başladı.

Karşılaşma tutuk başladı. Oyunda Manisaspor'un üstünlüğü dikkat çekerken ilk atak golü de getirdi. 18. dakikada ilk kez 11 şansı bulan genç futbolcu Okan'ın ortasını kaleci İlker elinden kaçırdı. Alex fırsatçılığını konuşturarak rahat bir şekilde takımını öne geçirdi. İlk yarıda bu golden başka pozisyon olmayınca soyunma odasına sarı lacivertli takım 1-0 öne gitti.

NTVSPOR.NET CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...

İkinci yarı ise bambaşka başladı. Farklı başlayan takım ise Manisaspor oldu. Isaac başta olmak üzere Gökhan ve Sımpson gibi isimlerle Fenerbahçe kalesini abluka altına alan Ege temsilcisi 48. dakikada Nijeryalı Isaac ile golü buldu. Manisaspor beraberlik golünü bulduktan sonra bu kez galibiyet için bastırmaya başladı. Isaac ile üstüste gol pozisyonlarını değerlendiremeyen Manisaspor Fenerbahçe'ye adeta ecel terleri döktürdü. Fakat Fenerbahçe bu kötü dakikaları yaşarken bir anda golü buldu. Alex'in serbest vuruşunda Lugano 62. dakikada iyi yükselip kafayla vurdu ve topu filelere gönderdi. Fenerbahçe bu golle Manisaspor karşısında 2-1 öne geçti.

65. dakikada Özer ve Dia'yı oyuna alan Aykut Kocaman bu dakikadan sonra istediğini aldı. Manisaspor'un baskını kıran Fenerbahçe 69. dakikada Niang'ın kafa golüyle farkı ikiye çıkardı. Bu golden hemen 4 dakika sonra Niang bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 4-1'e getirdi. Niang'ın üçüncü golünde genç futbolcu Okan'ın ortası büyük alkış aldı. 77. dakikada yaşanan karambolde Manisaspor Simpson ile golü bularak farkı ikiye indirdi.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe Manisaspor'u 4-2 ile geçerek 3 maçta puanını 6'ya çıkardı. Galibiyeti bulunmayan Manisaspor ise bu geleneğini sürdürdü. Fenerbahçe, Manisaspor maçıyla seyircisiz cezasını tamamlamış oldu.

FENERBAHÇE: 4 - MANİSASPOR: 2
Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Muhittin Gürses
Fenerbahçe: Mert, Okan, Lugano, Bilica, Caner, Mehmet Topuz  (Dk. 65 Özer ), Cristian, Emre, Stoch  (Dk. 65 Dia ), Alex  (Dk. 81 Selçuk ), Niang
Manisaspor: İlker, Ferhat, Hüseyin, Dion, Eren, Gökhan  (Dk. 73 Yiğit Gökoğlan ), Mehmet  (Dk. 73 Dica ), Nizamettin, Bekir  (Dk. 83 Kahe ), Simpson, Isaac
Goller: Dk. 17 Alex, Dk. 62 Lugano, Dk. 69 ve 73 Niang (Fenerbahçe), Dk. 48 Isaac, Dk. 77 Simpson (Manisaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 36 Cristian (Fenerbahçe), Dk. 53 Bekir, Dk. 83 Hüseyin, Dk. 84 Ferhat (Manisaspor)

Sayfa Yükleniyor...